20 yıldır mağarada yaşayan adam, koronavirüs aşısı oldu

Sırbistan'da 20 yıl önce toplumdan uzaklaşmak için bir mağarada yaşamaya başlayan Panta Petrovic, Koranavirüs aşısı oldu.

Panta Petrovic, dünyanın Koronavirüs (Covid-19) kriziyle mücadelesini geçen sene civardaki bir kasabaya ziyareti sırasında öğrendi.

Ülkenin güneyinde kalan Koca Balkan Dağları'ndaki bir mağarada yaşayan 70 yaşındaki münzevi, sırası geldiğinde aşısını olarak "Virüs ayrım yapmıyor. Benim mağarama da gelebilir" dedi.

Petrovic, aşı karşıtlarını anlamadığını belirterek "Ekstra doz dahil üç dozu da yaptırmak istiyorum. Her yurttaşa aşı olma çağrısı yapıyorum. Her bir kişiyi davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Petrovic'in kendi tasarladığı mağara evinde tuvalet olarak kullandığı eski bir küvet, birkaç oturma yeri ve yatak vazifesi gören bir saman yığını bulunuyor.

Birkaç kez evlendiğini ve hayatının bu dönemlerinin "hareketli" olduğunu söyleyen Petrovic, doğayı hep sevdiğini ve izole hayat sürmenin kendisine daha önce hiç tatmadığı bir özgürlük hissi verdiğini belirtti.

Münzevi, "Şehirde özgür değildim. Sürekli bir sorun çıkıyor. Eşinizle ya da komşuyla veya polisle tartışıyorsunuz" dedi.

Genelde yakındaki çaydan balık tuttuğunu ve çevredeki mantarlarla beslendiğini söyleyen Petrovic, zaman zaman çöp kutularındaki artık yemekleri de aldığını anlattı.