ABD küçük bir çocuğun feci ölümüyle sarsıldı. Teksas eyaletindeki su parkında oynayan bir çocuk, nadir görülen beyin yiyen amip kurbanı oldu.

Sürekli gittiği Arlington'daki Don Misenhimer Park'ındaki su sıçratma oyuncaklarında oynayan çocuk, bu sırada burnuna giren ve ardından beynine ulaşan beyin yiyen amip nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Çocuk amipin vücuduna girmesinin ardından yalnızca 6 gün hayatta kalabildi.Adı açıklanmayan çocuğun hayatını kaybetmesinin ardından vatandaşlar yeme ve içme sularının yeterince denetlenmediğini öne sürdü. Çocuğun ölüm sebebinin ihmal olduğu iddia ediliyor.

Olayın ardından yayınlanan raporda, su denetiminde ihmal olduğu ve denetim yapılması gereken günlerde ise denetim yapılmadığı bilgisi yer aldı. Yetkililer ihmalkarlıklarını kabul etti.

TEKSAS'TA 2 ÇOCUK DAHA BEYİN YİYEN AMİP KURBANI OLMUŞTU

Öte yandan geçen yıl Teksas'ta 6 yaşındaki bir çocuk da oynadığı su parkında beyin yiyen amiple temas etmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

2019 yılında ise yine Teksas'ta 10 yaşındaki bir çocuğu beyin yiyen amipin vücuduna girmesinin ardından 1 haftadan uzun bir süre hayatta kalabilmiş, ardından ölmüştü. Küçük kız muhtemelen Brazos Nehri'nde Whitney Gölü'nde yüzerken beyin yiyen amip kapmıştı.

Naegleria fowleri olarak bilinen beyin yiyen amip, genellikle göl, nehir ve sıcak sular gibi tatlı sularda yaşar. Ayrıca bakımsız ve klorlanmamış havuzlarda da görülebilir.

Beyin yiyen amip, insanlarla temas ettiğinde burundan vücuda girer. Ardından burun yollarında dolaşarak beyne ulaşır ve beyni yemeye başlayarak beyin dokusunu yok eder.

1962 yılından beri 146 Amerikalı beyin yiyen amip nedeniyle hayatını kaybetti. Beyin yiyen amipin ilginç yanı ise, amipli suyu içtiğinizde size hiçbir şekilde zarar vermemesi.

Beyin yiyen amipe maruz kaldığınızda semptomlar 1 ila 9 günde ortaya çıkar. Belirtileri ise baş ağrısı, ateş, mide bulantısı ve kusmadır.

Beyin yiyen amipten kurtulan çok az sayıda insan var. Bunlardan biri de 2013 yılında amipe maruz kalıp kurtulan 12 yaşındaki bir kız çocuğuydu.