Unvaxxed Sperm'in geliştiricileri kripto para piyasasındaki hamlenin politik bir harekete dönüşebileceğine inanıyor.

Unvaxxed Sperm (Aşısız Sperm) adlı yeni kripto paranın geliştiricileri sıradışı projeleriyle kripto para piyasasında politik bir hareket başlatabileceklerini düşünüyor. 

Geliştiricilerinden biri olan Jason, "Aşı karşıtı değiliz" dese de ABD Başkanı Joe Biden'ın Sağlık Başdanışmanı ve ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci’nin ismine atıfla sadece "Fauci" adını kullanan ekipteki diğer kişi, "Bir dereceye kadar aşı karşıtı olduğumuzu söyleyebilirim" ifadelerini kullanıyor. 

Ancak ekipteki isimlerin ifadelerinin aksine Vice News’tan David Gilbert haberinde bu kişilerin bütünüyle aşı karşıtı olduğunu ve Kovid-19’un Ivermectin gibi alternatif yöntemlerle tedavi edilebileceğine inandığını belirtiyor. 

Unvaxxed Sperm yaklaşık bir hafta önce piyasaya sürüldü ve perşembeyle cuma önemli bir çıkış yakaladı. Bununla birlikte NUBTC kodlu kripto para hafta sonu değer kaybetti. 

"Safkan" Tinder'dan aşısız sperm deposuna, Süper Sperm Projesi'nden Nuh'un Gemisi Operasyonu'na

Unvaxxed Sperm’in geliştiricileri amaçlarının kripto para piyasasının mimlerden beslenen yapısını kullanarak viral hale gelmek ve pek çok kişiyi aşı karşıtı topluluklarına kazanmak olduğunu belirtiyor. Ekip ayrıca büyük planlar da vaat ediyor. Bunlar arasında Tinder’ın "safkan" (pureblood) versiyonu, aşılanmamış spermlerin dondurularak muhafaza edildiği bir depo ve "Süper Sperm Projesi" yer alıyor. 

"Safkan" (pureblood) ifadesi Harry Potter evrenine atıf içeriyor. Büyücülük evreninde sıradan insan kanı taşımayan saf büyücülerden oluşan ailelere "safkan" deniyor. 

Ancak kripto para piyasasındaki birçok yeni projenin gerçekçi olmayan planlar vaat ederek yatırımcıları çekmeye çalıştığını belirtmekte fayda var. Bununla birlikte Unvaxxed Sperm’in tanıtım kılavuzu halihazırda boş ve belgede sadece "yakında boşalacak" "yakında boşalacak" (İngilizce’de "yakında gelecek" anlamına gelen "coming soon" ifadesiyle benzeştirilerek "cumming soon" yazılmış) ifadesi bulunuyor. 

Aşı karşıtları, Kovid-19 aşılarının üremeye zarar verdiğine ve gelecekte aşı olmamış kişilerin sperm ve yumurtalarının servet değerinde olacağına inanıyor. 

Ancak bilimsel araştırmalar aşıların sperm kalitesini ya da sayısını etkilemediğine işaret ediyor. 

"Aşısız spermler insan ırkının devamlılığı için gerekli"

Ekip, 2022’nin üçüncü çeyreğinde Nuh’un Gemisi Operasyonu’nu (Operation Noah’s Ark) başlatmayı da planlıyor. Proje "insan ırkının devamlılığı için gerekli" olan aşılanmamış sperm ve yumurtaları dondurarak muhafaza edecek bir depo oluşturmayı içeriyor. 

Geliştiriciler geçen ay Candace Owens ve Ryan Fournier gibi aşırı sağcı ünlü figürler desteklediğinde ivme kazanan "Let’s Go Brandon" adlı kripto para biriminden ilham aldıklarını belirtiyor. 

"Fauci" şu ifadeleri kullanıyor: 

Bu bana gerçekten siyasi bir hareketin blok zincirinde gerçekleşebileceğini gösterdi. Gerçekten blok zincirinde örgütlenebilirsiniz ve tüm bunların merkezi olmayan doğası nedeniyle bastırılması çok daha zor.

Kripto para yakın zamanda bir protestoda pankart olarak da yer aldı. Pankartta, "Unvaxxed Sperm yeni Bitcoin" ifadeleri yer alıyordu.