Macron, Fransız bayrağının rengini değiştirdi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransız bayrağının rengini sessizce değiştirdi. Hükümet bir yıldan fazla bir süredir Fransız bayrağının devrim sonrası bir versiyonunu kullanıyor.

Macon yönetiminin kararı ile Fransa, devrimden sonraki yıllarda kullanılan orijinal renklere bir selam olarak, bir yıldan fazla bir süredir daha koyu mavi tonlu bir Bayrak kullanıyor.

Fransız web siteleri Europe 1 ve Cnews'in ortak açıklamalarına göre, Macron bunu iki sebeple yaptı. Bunlardan ilki estetik sebepler. Yeni mavinin daha zarif olduğu düşünülüyor.

İkinci ve daha çok dikkat çeken sebep ise bayraktaki renk değişiminin ardında Fransız Devrimi'nin bir sembolünü canlandırmak gibi politik bir neden olması.

Henüz resmi bir duyuru yapılmazken, Elysée Sarayı, renk değiştirme kararının Macron'un Operasyon Direktörü Arnaud Jolens ve Macron'un Operasyon Direktörü Bruno Roger-Petit'in tavsiyesi üzerine 13 Temmuz 2020'de alındığını Europe 1/Cnews'e doğruladı.Macron, Fransız bayrağının rengini değiştirdi

​Fransız Donanması her zaman bayrağın bu versiyonunu kullanmış olsa da, bayrağın mavi rengi 1976'da o zamanki Başkan Valery Giscard-d'Estaing tarafından Avrupa Birliği bayrağının rengine uyması için hafifletilmişti.