Putin'in annesi olduğunu iddia etmişti... 97 yaşında öldü, geriye anlattıkları kaldı

Rus lider Vladimir Putin'in annesi olduğunu iddia eden kadının ölmeden önce Putin hakkında söylediği iddialar İngiliz basınında yeniden gündem oldu. Putin'in çocukken tavukları silahla vurduğunu ve rakipleri yenilene kadar hiçbir mücadeleden vazgeçmediğini anlatan kadın, ayrıca Rus liderin evlilik dışı dünyaya geldiğini iddia etti.

 97 yaşında hayata veda eden Vera Putina, ölümünden önce İngiliz The Sun'a verdiği özel röportajda Rus lider Vladimir Putin'in oğlu olduğunu iddia etmiş ve çocukluğuna dair ilginç açıklamalarda bulunmuştu. 

Vera, evli bir adamla olan ilişkisinden Putin'in dünyaya geldiğini iddia etti. Vera, 10 yaşında kendisinden ayrılan Rus liderin mutsuz bir çocuk olduğunu söyledi. Putin'in küçük bir çocukken üvey babası Georgi tarafından sevilmediği eski Sovyet eyaleti Gürcistan'daki Metekhi köyünde büyüdüğünü öne sürdü. 

Vera, 10 yaşındayken oğlunun Rusya'nın Ochyor kentindeki büyükanne ve büyükbabasının yanına nasıl gönderildiğini ve bir daha geri dönmediğini açıkladı. Ölmeden önce verdiği röportajda ise Vera, Putin'in çocukluğundan bazı ayrıntıları paylaştı. 

Oğluna 'Vovo' olarak seslendiğini söyleyen Vera, şu açıklamaları yaptı:

Vova sessiz, düşünceli küçük bir çocuktu. Komşuların tavuklarını vurmak için yaptığı sapanı hâlâ saklıyorum. Bu konuyu sık sık şikayet ettiler. Sessiz olmasına rağmen, çok rekabetçi ve çabuk sinirleniyordu. İster balık tutmak olsun ister güreşmek olsun, yaşıtlarından hiç kimsenin herhangi bir konuda ondan daha iyi olmasına dayanamıyordu. Her zaman başkalarını yenmek zorundaydı. Başkasının yaptıklarından daha iyisini yapana kadar dinlenmiyordu.”

Vera, oğlunun bu davranışının üvey babası tarafından kendisine dayatılan çocukluk travmasından kaynaklandığını iddia etti.

'KIŞ AYLARINDA EVDEN KOVARDI'

Vera, “Vova'ya hiç vurmadı ama ondan hoşlanmadığını da gizlemedi. Sık sık evinden kovmakla tehdit ederdi. Onunla tek kelime etmeden günü geçirirdi. Vova acı çekiyordu ve ondan nefret ediyordu ama aynı zamanda korkuyordu ve sesini yükseltmeye cesaret edemiyordu. Kış aylarında sık sık Vova'yı çıplak ayakla evden kovardı. Vova'ya komşular yardım ederdi" dedi.

Vera, kocasının ölürken Putin'in geri döndüğüne dair hayaller gördüğünü söyledi. Kocasının son sözleri "Köşede duran küçük Rus çocuğa gelip bizimle oturup yemek yemesini söyle" olmuştu. 

Vera, bu ilişkinin Vlad'ın soğuk kalpli ve içe dönük olmasına ve acısını köylerindeki hayvanlardan çıkarmasına yol açtığına inanıyordu. Vera ayrıca Putin'in esas babasının o dönem başkasıyla evli olan Rus tamirci Platon Privalov olduğunu iddia etti.

Gürcistan'daki kaynaklar mayıs ayında Vera'nın başkent Tiflis'te "yaşlılıktan" öldüğünü ve salı günü memleketi Metekhi'de gömüldüğünü doğruladı.

Maria Ivanovna Putina'nın Vladimir Putin olduğunu iddia ettiği oğluyla fotoğrafı

İDDİALARI ŞİDDETLE REDDETTİLER

Vera'nın iddiaları 70 yaşındaki Putin'in 1952'de St Petersburg'da doğduğunu ve Rus bir çiftin üçüncü oğlu olduğunu söyleyen hayat hikayesiyle çelişiyor. Putin'in resmi hesabına göre, 1930'larda doğan kardeşi Albert bebekken öldü ve 1940 doğumlu diğer kardeşi Viktor, 1942'de Leningrad Kuşatması sırasında açlıktan öldü. Vera'nın iddiaları Kremlin tarafından her zaman şiddetle reddedildi.

Vera'nın son sözleri ise "Hayalim Vova ile bir kez daha konuşmadan ölmemek. Onu sık sık rüyalarımda görüyorum ama benimle konuşmak istemiyor. Hem hayatta hem de rüyada beni affetmiyor" dedi.