ABD’nin Idaho eyaletinde yaşayan 49 yaşındaki Lori Vallow Daybell, şoke eden bir olayla ülkenin gündemine oturdu. Sabıkası oldukça kabarık olan Daybell, 2019 yılında ortadan kaybolan çocuklarının cesetlerinden kalanlar ortaya çıkarılınca tekrar konuşulmaya başlandı.

2020 YILINDA KIYAMETE İNANIYORDU

‘Kült annesi’ lakabı verilen Daybell, çocukluğundan beri üyesi olduğu tarikat ile kıyamet gününe hazırlanıyordu. Tarikatının kıyamet günü için verdiği tarih ise 2020 yılının temmuz ayıydı. Bu vakit yaklaşırken inançlarına oldukça bağlı olan Lori ve kocası Chad Daybell, hazırlıklarını tamamlama konusunda oldukça kararlıydı.

Çocuklarını ‘zombi’ diye katletti… Mahkemeden şoke eden idam kararı
2019 yılında kıyamet gününe yalnızca 1 sene kaldığını düşünen çiftin çocukları da gözlerine çarpmaya başladı. Çiftin, evlatlık edindiği 7 yaşında Joshua Vallow isminde ve 17 yaşında Tylee Ryan isminde iki çocuğu vardı.

Lori Daybell’in gittiği kilisenin başındaki isim kendi eşi Chad Daybell’den başkası değildi. Chad, inançları doğrultusunda kendi çocukları dahil pek çok insanı gözden çıkarma konusunda hiç de çekingen değildi.


“KARA RUHLARIN ELE GEÇİRDİĞİ ZOMBİLER”

Chad bir süre sonra eşi Lori’ye çocuklarının ‘kara ruhlar’ tarafından ele geçirilmiş ‘zombiler’ olduğunu söylemeye başladı. Lori başlangıçta bunu saçma bulup itiraz etse de bir süre sonra bunu kabul etti.

Çocuklarını ‘zombi’ diye katletti… Mahkemeden şoke eden idam kararı
2019 yılında Joshua Vallow ve Tylee Ryan, bir anda ortadan kayboldu. İki çocuğun cansız bedenlerinden kalanlar aradan geçen yıllar sonra ortaya çıkarıldı. Bu parçaların bulunduğu yer ise Chad Daybell’e ait bir araziydi. İki ceset de plastik ambalajla sarılmış ve bantlanmıştı. Tylee’nin bedeni ise adeta paramparça edilmişti ve yanıklar mevcuttu.

HAWAII’DE YAKALANDI

Bu sırada eşi ile birlikte Hawaii’ye kaçan Lori ve Chad Daybell çifti, burada yakalanarak tutuklandı. Aniden haklarında dava ile ülkenin gündemine oturan ‘Kült Anne’nin davası ilgiyle takip edildi. Mahkemen tarafından verilen karar ise herkesi şoke etti.

Olayı üstlenen savcılar, davanın başından beri Lori için idam cezası istiyordu. Savcıların Vallow Daybell'in "insan hayatını tamamen hiçe saydığını" eklemesine rağmen, Yargıç Steven Boyce suçlu bulunursa idam edilmeyeceğine karar verdi.

Vallow Daybell'in savunma ekibinin, yargıca davanın medyada yer almasının jürinin kararını lekeleyebileceğini söyleyerek ölüm cezasını reddetmek için bir karşı önerge sunmasından sonra böyle bir kararın alındığı öne sürüldü.