Brezilya'da 40 yaşındaki Lygia Fazio, üç yıl önce kalça kaldırma estetiği oldu. Ancak kimyasal maddelerin kanına karışması nedeniyle geçen ay inme geçirdi. Bir çocuk annesi kadının inme sonrasında hayatını kaybettiği açıklandı.

Brezilyalı Lygia Fazio, erkek arkadaşının isteği üzerine üç yıl önce kalça kaldırma estetiği için bıçak altına yaktı. Ancak bir çocuk annesi Fazio'ya enjekte edilen maddeler vücuduna karıştı. Hastaneye kaldırılan Fazio, vücuduna karışan maddeleri aldırabilmek için üç ay harcadı.  

Erkek arkadaşı istediği için kalça estetiği oldu, hayatını kaybetti

Tedavi için geçen üç ay, Fazio'nun durumunu daha da kötüleştirdi. Fazio, kanına karışan maddeler nedeniyle felç geçirdi ve tekrar hastaneye kaldırıldı. Ne yazık ki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve çarşamba günü Fazio'nun öldüğü açıklandı. 

Acı haber Fazio'nun Instagram hesabından "Maalesef savaşçımız vefat etti. Bir kez daha desteğiniz için teşekkür ediyoruz" sözleriyle duyuruldu. 

Erkek arkadaşı istediği için kalça estetiği oldu, hayatını kaybetti

Fazio'nun kalça kaldırma ameliyatını yapan doktorun endüstriel silikon ve yasaklı sentetik polimer (PMMA) kullandığı ortaya çıktı. Sentetik polimer, cam yerine kullanılabilen bir reçine ve birçok ticari marka tarafından satışı yapılıyor. Estetik cerrahide, deri altına yumuşak doku dolgu maddesi olarak enjekte ediliyor.

'BU BİR SUÇ'

Fazio'nun arkadaşlarından biri yaptığı paylaşımda "Arkadaşlar, bu cani doktorlar ne zamana kadar insanlar üzerinde PMMA kullanmaya devam edecek? Bu bir suç! Yasaklanmalı" dedi.