Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Fransız bakanların Moskova'da Rus mevkidaşları ile bir araya geldiği toplantı çerçevesinde Rusya ile gerginliğin azaltılması gerektiğini söyledi. Öte yandan iki ülkenin dışişleri ve savunma bakanları 2012'den beri ilk kez görüştü.

Moskova'da yapılan basın toplantısında konuşan Le Drian ikili ilişkilerle ilgili, "Zamanı geldi, şimdi güvensizliği giderme yönünde çalışmak için doğru zaman” dedi.

Diğer yandan Le Drian, Rusya ile Ukrayna arasında karşılıklı krizin giderilmesi için son zamanlar atılan mahkum takası gibi adımları olumlu karşılasa da, Moskova’ya yönelik yaptırımların kaldırılması için henüz erken olduğunu belirtti.

Le Drian, "Henüz yaptırımların kaldırılmasının zamanı değil. Son birkaç yıla kıyasla farklı bir haleti ruhiye görüyoruz ve bundan memnunuz” ifadesini kullandı.

Fransa Dışişleri Bakanı, mahkum takasının ardından Ukrayna’ya barış getirilmesi için yeni bir fırsat penceresi açıldığını ve güçlendirilmesi gereken iyi niyeti yarattığını belirtti.