banner5

Hakan Fidan, İngiliz mevkidaşı ile Kıbrıs'ı konuştu...

Hakan Fidan, İngiliz mevkidaşı ile Kıbrıs'ı konuştu...
banner35
banner66

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly’yle bir araya geldi. İkilinin görüşmesinde Kıbrıs meselesi de masaya yatırıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly ile Bakanlıktaki görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında konuştu.

Hakan Fidan, görüşmede Kıbrıs meselesinin de gündeme geldiğini kaydetti.

Birleşik Krallık’ın Kıbrıs'a garantör ülke olarak önemli bir konumu bulunduğunu, bununla bağlantılı konular ve son dönemde Ada'da yaşanan gelişmeler üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulunma imkanları olduğunu ifade eden Fidan, “Ukrayna'daki savaş bağlamında Karadeniz (Tahıl) Girişimi'nin yeniden canlandırılmasına dönük çabalarımızla gündemimizdeydi. Küresel sorumluluk bilinciyle bu girişimi tekrar hayata geçirmemiz gerektiği konusunda hemfikiriz" diye konuştu.

banner73

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner119

banner120

banner121

banner118

banner117

banner116