İlk Red Extreme ısı uyarısı yayınlandı.

İngiltere'de ilk kez 40°C'lik sıcaklıklar tahmin edildi ve Met Office, olağanüstü sıcaklık için ilk Kırmızı uyarıyı yayınladı. Olağanüstü sıcaklığın önümüzdeki hafta başlarında İngiltere'nin büyük bir bölümünü etkilemesi bekleniyor, sıcaklıklar muhtemelen bazı yerlerde 30'ların yüksek, hatta belki de 40°C'ye ulaşacak.

 Red Extreme ısı ulusal şiddetli hava uyarısı , İngiltere'nin orta, kuzey, doğu ve güneydoğu bölgeleri için Pazartesi ve Salı (18 ve 19 Temmuz ) günlerini kapsayacak . Bu haftanın başından beri 17-19 Temmuz Pazar , Pazartesi ve Salı günleri İngiltere ve Galler'in çoğu için Amber Aşırı sıcaklık uyarısı uygulanıyor. Bugün kehribar alanları Cornwall, batı Galler ve güney İskoçya'nın bazı bölgelerini kapsayacak şekilde genişletiliyor.

 Met Office Baş Meteoroloğu Paul Gundersen, "Önümüzdeki haftanın başlarında, Pazartesi günü kırmızı uyarı bölgesinde oldukça geniş bir alana yayılan olağanüstü, belki de rekor kıran sıcaklıklar muhtemel ve Salı günü biraz daha doğu ve kuzeye odaklandı. Şu anda 40°C'nin üzerindeki sıcaklıkları görme şansımız %50 ve yeni bir maksimum sıcaklığa ulaşıldığını %80 görme şansımız var. Geceler, özellikle kentsel alanlarda, son derece sıcak olması muhtemeldir. Bunun insanlar ve altyapı üzerinde yaygın etkilere yol açması muhtemeldir.

Bu nedenle, insanların sıcağı planlamaları ve rutinlerini değiştirmeyi düşünmeleri önemlidir. Bu ısı seviyesinin sağlık üzerinde olumsuz etkileri olabilir.” Uyarı seviyesinin kırmızıya yükseltilmesi , Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı tarafından İngiltere için mevcut Isı Sağlığı Uyarısının 4. Seviyeye yükseltilmesine paraleldir. Bu haftaki sıcak havanın sorumlusu olan İngiltere'nin güney yarısının yakınındaki yüksek basınç, çoğu için büyük ölçüde kuru ve berrak hava getirerek hakim olmaya devam ediyor. Bununla birlikte, hafta sonu boyunca, gelişen bir güneyli akış, şu anda kıtada oluşan çok yüksek sıcaklıkların kuzeye doğru İngiltere'ye yayılmaya başlamasına izin verecektir.

Daha kuzeyde, İskoçya'nın doğu bölgeleri, birkaç yerde 20°C'lik yüksek sıcaklıklar görebiliyordu, bu da yılın ortalamalarının oldukça üzerinde. Salıdan sonra ne olacak Önümüzdeki hafta ortasından itibaren, batıdan gelen soğuk havanın ülkenin dört bir yanına yayılmasıyla sıcaklıkların yıl boyunca normale yaklaşmaya başlaması bekleniyor.

 En son hava tahminlerini  web sitemizde , bizi  Twitter  ve  Facebook'ta takip ederek ve ayrıca  App Store'dan  iPhone  ve Google Play Store'dan  Android için  kullanılabilen mobil uygulamamızda bulabilirsiniz .

Mevcut hava durumu uyarılarını  hava durumu uyarı sayfasından takip edin .

Editör: TE Bilisim