Yerli Halkı Dışında Her Duyanın Garipseyeceği Farklı Ülkelere Ait Birbirinden Enteresan Gelenekler

1. 25 Kasım tarihinde, 25 yaşından büyük Fransız kadınlar özel sarı ve yeşil renkte şapka takarlar ve Aziz Catherine'den istekte bulunurlar.

Bu kızlara 'Catherinettes' denir. İskenderiyeli Aziz Catherine uzun zamandır evlenme çağındaki kızlara yardım eder. Kural olarak bu kızların sarı - yeşil rengindeki şapkaları takmaları gerekir. Sarı renk umudu, yeşil renk ise bilgeliği sembolize eder.

2. Fransız restoranlarında çocuk menüsü bulmanız neredeyse imkansızdır. Fransızlar çocukların da kendileri ile aynı yemekleri yiyebileceğini düşünürler.

Küçük yaştan itibaren çocukların damak zevkleri oluşsun diye farklı lezzetler tatmalarını sağlarlar.

3. Fransa'da, insanların tanıştıklarında birbirlerini öptükleri biliniyor. Kelimenin tam anlamıyla herkesi öpmek gelenekseldir.

Kadınları, erkekleri ve çocukları. İnsanlar bir araya geldiklerinde, bir çember oluşturup birbirlerini öpmeleri gayet normaldir.

4. Fransa'da çocuklar 3 yaşından itibaren okula gitmeye başlarlar. Tabi ki daha çok anaokuluna benzese de ona yine de okul diyorlar.

5. Yaklaşık yılda 2 kez Fransa'daki okullarda bit salgını olur ve bunu hiçbir veli yadırgamaz.

6. Fransızlar, üzüm gibi meyveleri atıştırmalık olarak tüketirler. Ayrıca çorba bir öğle yemeği değil akşam yemeği olarak kabul edilir.

7. İtalya'daki çocukların 5-6 yaşına kadar biberon kullanması gayet normaldir.

8. İtalyan çocuklar neredeyse hiç kahvaltı yapmazlar. Sabahları en fazla içecekleri 1 bardak süttür.

9. İtalya'da kafeinsiz kahve diye bir şey yoktur. 'Orzo' adında kakaoya benzeyen özel bir içecekleri vardır.

Başlangıçta çocuklar için kahvenin yerini alsın diye icat edilmiş. Ancak daha sonra kahveye alternatif olarak yaygınlaşmıştır

10. İtalyanlar sadece düğünlerde değil aynı zamanda diğer özel günlerinde de arabalarını fiyonklarla süslenmeyi severler. Örneğin; bir ailenin yeni bir kız bebeği olduysa, arabalarını pembe kurdelelerle süslerler.

11. 17 sayısı İtalyanlar için uğursuz bir sayıdır.

12. İspanyollar için akşam 10'dan sonra yemek yemek oldukça yaygındır. Sadece bu saatten sonra yenilen yemekler daima hafif olur. Ağır yemeklerini genelde öğle vaktinde tüketirler.

13. Her İspanyol bireyin hem annesinin hem de babasının olmak üzere 2 soyadı bulunur. Buradaki kadınlar evlendikten sonra da soyadlarını korurlar.

14. İspanyollar piyango bileti almaya bayılırlar. Birçoğunun her gün bilet alma alışkanlığı vardır.

15. İspanya'daki çocuklar gece geç saatlere kadar sokaklarda gezebilir. Parklarda güvenle koşabilir, oynayabilir ve hatta ebeveynlerinin sık sık ziyaret ettikleri barlarda vakit geçirebilirler.

16. İspanyollar her dışarı çıktıklarında duş alırlar. Erkekler günde ortalama 3 kez duş alır.

17. İrlanda'da kibar olmak çok önemlidir. Birçok cümleye 'Lütfen.' diyerek başlarlar.

18. Almanya'daki çoğu insan evcil hayvanlarına çok sadıktır. Birçoğu evcil hayvanlarını alışveriş merkezlerine, dükkanlara ve hatta işlerine bile götürürler.

19. Almanlar kayıp eşyalarını ağaçlara asarlar. Bir ağacın üstünde diğer eşi olmayan eldiven veya başka bir eşya görmeniz mümkündür.