Orta Hindistan'da altı küçük kız, yağmur çağırmak için bir köy ritüelinin parçası olarak soyuldu ve çırılçıplak dolaştırıldı.

Olay, Madhya Pradesh eyaletinin Bundelkhand bölgesindeki kuraklıktan kavrulmuş bir köyde meydana geldi.

Sosyal medyada viral olan videolarda, genç kızların omuzlarında bir kurbağa bağlı tahta bir çubukla çıplak gezdiği bildirildi.

Yöre halkı, ritüelin yağmur tanrısını yatıştıracağına ve bölgeye yağış getireceğine inanıyor.

Hindistan'ın Çocuk Haklarını Koruma Ulusal Komisyonu, köyün bulunduğu Damoh ilçesinin yönetiminden bir rapor istedi.

DR Teniwar polis şefi Damoh, Hindistan Press Trust haber ajansına verdiği demeçte, "Kızların çıplak yürümeye zorlandıklarını tespit edersek harekete geçilecektir."

Videoda, bazılarının beş yaşında olduğu bildirilen kızların bir tören alayı içinde birlikte yürüdükleri ve ardından bir grup kadının ilahiler söylediği görülüyor.

Alay köydeki her evde durdu ve çocuklar daha sonra yerel bir tapınağın ortak mutfağına bağışlanacak olan tahılları topladılar.

PTI, geçit törenindeki bir kadının "Bunun yağmur getireceğine inanıyoruz" dedi.

Damoh bölge koleksiyoncusu S Krishna Chaitanya, kızların ebeveynlerinin ritüele rıza gösterdiklerini ve hatta katıldıklarını söyledi.

Böyle durumlarda idare, ancak bu tür hurafelerin boşuna olduğu konusunda köylüleri bilinçlendirebilir ve bu tür uygulamaların istenilen sonuçları vermediğini anlamalarını sağlayabilir” dedi.

Hint tarımı büyük ölçüde muson yağmurlarına dayanır ve birçok bölgede yerel gelenek ve göreneklere bağlı olarak yağmur tanrılarına adanan ritüeller vardır.

Bazı topluluklar yagnas (Hindu ateşi ritüelleri) düzenler, diğerleri kurbağa veya eşeklerle evlenir veya yağmur tanrılarını öven şarkılar söyleyen alayı düzenler.

Kinikler, ritüellerin yalnızca sıradan insanları zorluklardan uzaklaştırdığını söylüyor, ancak kültür uzmanları, uygulamaların yardım için başvuracak başka bir yer olmadığına inananlar için bir çaresizlik ölçüsü olduğunu söylüyor.

Editör: TE Bilisim