Hindistan'ın başkenti Delhi'deki yüksek mahkeme, cuma günü bir erkeğe sanal ortamda düzenlenen duruşmaya fanilayla katıldığı için 10 bin Hint rupisi (yaklaşık 1510 TL) para cezası verdi.

Yargıç Rajnish Bhatnagar, adamın resmi bir duruşmaya böyle bir kıyafetle gelmesinin "tamamen kabul edilemez" olduğunu söyledi.

Hindustan Times'ın haberine göre mahkeme emrinde Yargıç Bhatnagar, "Sanal görüşme sırasında 5 no.'lu dilekçe sahibi, soruşturma görevlisi tarafından kimliğinin tespit edilmesi için katıldığı sanal görüşmede fanilasıyla görüldü. 5 no.'lu dilekçe sahibinin mahkeme huzuruna fanilayla çıkma davranışı tamamen kabul edilemez" dedi.

Bhatnagar, "Duruşmalar sanal görüşme aracılığıyla yürütülüyor olsa bile dilekçe sahibi mahkeme huzuruna uygun kıyafetlerle çıkmalıydı" ifadelerini de kullandı.

Emir mahkeme tarafından, bir evlilik meselesine ilişkin ilk bilgi raporunun iptal edilmesinin istendiği bir dilekçe davası sırasında verildi.

Para cezasına çarptırılan ve kimliği açıklanmayan kişi, bir kadının eşine ve onun aile üyelerine karşı açtığı davada suçlanıyordu.

Duruşmada, mahkemeye her iki tarafın da meseleyi "dostça" çözdüğü ve evliliğin feshedildiği söylendi.

Bhatnagar, "Söz konusu olgular ve koşullar göz önüne alındığında, mesele taraflar arasında dostça çözüldüğünden, davayı bekletmek hiçbir yararlı amaca hizmet etmeyecektir. Bu, hukuk sürecini suistimal etmekten başka bir şey olmaz" dedi.

Mahkeme şunları da bildirdi:

Sonuç olarak, bu dilekçeye izin verildi ve ilk bilgi raporu iptal edildi.

Koronavirüs pandemisi, Hindistan'da mahkemelerin duruşmalarını çevrimiçi yapmasına neden olmuştu. Bu duruşmalar, hâlâ yeni normale ayak uydurmaya çalışan hukukçular tarafından sık sık kesintiye uğramıştı.