İngiltere’de uluslararası seyahatlerde yeni dönem 4 Ekim itibariyle resmen başladı. Yeni dönemle birlikte ülkede uzun süredir uluslararası seyahatler için kullanılan kullanılan ve ülkeleri risklere ayıran trafik lambası sistemi resmen sona erdi. Bundan sonra tüm ülkeler ‘kırmızı listedekiler’ ve ‘diğerleri’ olarak sınıflandırılacak.

Tüm yolcular ikinci gün test yaptıracak

Yeni dönemde tam aşılı İngilizler, uçağa binmeden önce yaptıkları yanal akış testini artık yapmayacak. Ancak tüm seyahatçileri, ülkeye dönüşün ikinci gününde yapılan ve 65 pounda mal olan PCR testlerini yapmaya devam edecek.

Kırmızı listedeki ülke sayısı 9’a inecek

İngiliz hükümetinin ayrıca 54 olan kırmızı listedeki ülke sayısını 9’a indireceği açıklandı. Kırmızı listede yer alan ülkelerden İngiltere’ye dönenler, 11 gün karantina otelde konaklayacak ve bunun için cebinde 2 bin 285 pound ödeyecek.

Türkiye çift aşılı İngilizlere PCR testini kaldırmıştı

Türkiye 1 Ekim’den itibaren geçerli olmak üzere, çift aşılı olan İngiliz turistlerden PCR testi istemeyeceğini daha önce İngiltere’de duyurmuştu. Konuyla ilgili olarak Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği tarafından bir duyuru yapıldı. Buna göre

  • Son 6 ay içinde Covid-19 geçirdiğine dair belge
  • Son 48 saat içinde yapılmış hızlı antijen testinin negatif sonucu yeterli olacak.