Kıbrıs’taki Türk soydaşlarımız 1974 yılında özgürlüğüne kavuştuklarında, Irak Türkleri olarak bizleri de en az Kıbrıslılar kadar gurur ve sevinç duymaktaydık. Özgürlüklerine kavuşmada Irak’taki Türklerden talihli olan Kıbrıs Türk halkı, bugün bir kez daha yurtlarına sahip çıkmakta milli bilinçlerini ortaya koymuştur.

Türkmeneli sevdalısı merhum lider Rauf Denktaş’ın izinden giden yeni Cumhurbaşkanı sayın Ersin Tatar beylere Kıbrıs’taki Türklerin hak ve hukukunu savunmada ve Kıbrıs Türk halkına hizmette başarılar diliyoruz.

Irak Türkmenleri, Kıbrıs’ın davasında her zaman Kıbrıs ile beraber olmuş, Kıbrıs’ın derdini kendi derdi olarak bilmiştir.

Bu vesileyle de Kıbrıs’ın seçilen yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar beylere tebrik dileklerimizi tekrardan iletiyor ve kardeş toprak Kıbrıs ile Türkmeneli arasındaki bağın güçlenmesi ve ikili ilişkilerin pekişmesi çağrısında bulunuyoruz.

Bu sonuç başta Kıbrıs Türk halkı olmak üzere bütün Türk dünyasına hayırlı olsun diyoruz.

Irak Türkmen Cephesi Başkanı                                                                                    Erşat Salihi

Editör: TE Bilisim