Dev balina tarafından yutuldu! 'Beni ezdiğini hissediyordum'

Massachusetts'teki Cape Cod açıklarında ıstakoz avlayan bir dalgıç, dev bir balina tarafından yutuldu. Bir süre balinanın ağzında kalan adam, şans eseri kurtuldu. Yaşadıklarını anlatan adam o anlarda tek düşünebildiği şeyin çocukları olduğunu söylüyor.

İki çocuk babası Michael Packard, ıstakoz avlamak için denize daldığında hayatındaki en büyük macerayı yaşayacağını bilmiyordu. Sabah saat 8'de ikinci dalışını yapmak için denize giren Michael, henüz 3 metre derine inmişti ki 10 kamyon gücünde bir şeyin ona çarptığını hissetti. Yaptığı röportajda 'Aniden büyük bir kıpırtı hissettim ve sonrasının tamamen karanlıktı. Hareket ettiğimi hissedebiliyordum ve balinanın ağzındaki kasların beni sıktığını hissedebiliyordum' dedi.

'İŞİM BİTTİ, ÖLDÜM'

Michael başlangıçta büyük beyaz bir köpekbalığının içinde olduğunu sandı ama balığın dişlerini hissetmiyordu ve belirgin bir yarası yoktu. Sonrasında bir balina tarafından yutulmuş olabileceği aklına geldi. Michael, 'Tamamen içerideydim, tamamen siyahtı. Kendi kendime buradan çıkmamın bir yolu yok. İşim bitti, öldüm diye düşündüm. Tek düşünebildiğim çocuklarımdı' dedi.

Michael, balinanın ağzının içinde zifiri karanlıktayken etrafını elleriyle yokladı. Balina, Michael'in ağzının içinde olmasından hoşlanmamış olacak ki başını sallamaya başladı. Ardından balina, adamı dışarı çıkarttı. Michael, yüzeye çıkmadan önce balinanın ağzında 30- 40 saniye kaldığını tahmin ediyor. 

'KURTULDUĞUMA İNANAMADIM'

Michael, 'Işık gördüm ve başını iki yana sallamaya başladı. Sonra dışarıda olduğumu anladım. Sadece inanamadım. Bundan kurtulduğuma inanamadım' dedi.

Michael'ın mürettebatı onu tekrar tekneye aldı. Yaşadıklarının ardından esprili bir şekilde 'Yoluna çıktığım balinadan özür dilemek istiyorum. Bir daha asla yapmayacağım' dedi. 

Kambur balinalar 15 metre uzunluğunda ve yaklaşık 36 ton ağırlığında olabilir. Avlarını yutabilmek için ağızlarını geniş bir şekilde açarak beslenirler.  Uzmanlar, balinanın Michael'ı bir hata üzerine yuttuğunu düşünüyor.

Editör: TE Bilisim