70 yıldır İngiltere tahtında hüküm süren Kraliçe II. Elizabeth'in 96 yaşında hayatını kaybetmesi oğlu ve varisi olan Charles'a genç bir kral olma hakkı tanımadı.

73 yaşında tahta oturan kralın sağlığının tahta kalmasına ne kadar süre izin vereceği ise büyük bir merak konusu. Sağlık durumu merak konusu olurken gün gerçekleşen Krallık Töreni'nde konuşan Kral III. Charles'ın el parmaklarındaki şişlik dikkat çekti, hatta halk arasında "Kral hasta mı?" dedikodularına da sebep oldu.

Yeni kralın şiş ve kırmızı parmaklarıyla ilgili Twitter'da yorum yapan pek çok kullanıcı, "Charles'ın parmaklarını gördünüz mü?" diyerek şaşkınlıklarını paylaştı. Peki uzun bir bekleyiş sonrası tahta geçen III. Charles hasta olabilir mi?

Milliyet'ten Fazilet Şenol'un haberine göre Kralın sağlığı hakkındaki tartışmalara Chester Üniversitesi Kıdemli Öğretim Üyesi Dr. Gareth Nye, bir sürü nedenin parmakların şişmesine yol açabileceğini söyleyerek cevap verdi. Kralın parmaklarında ödem olabileceğini söyleyen Nye, "Ödem, vücudun bacaklarda ve ayak bileklerinde sıvı tutmaya başladığı ayrıca parmakların şişmesine neden olduğu bir durum. Daha çok vücudun su tutma kontrolünün zayıfladığı 65 yaş üzeri kişilerde görülür" diye konuştu.

Sebebin ödem olup olmadığını anlamak için şişmiş bölgeye yaklaşık 15 saniye basmanın yeterli olacağını aktaran Dr. Nye, kralın parmaklarının şiş ve kırmızı görünmesinin bir diğer sebebinin de artrit (eklemlerde vücut tarafından üretilen bir iltihap) olabileceğini ekledi. Uzman isim artrit hastalığıyla ilgili, "Artrit de 60 yaş sonrası sıklıkla görülür. El baş parmağı olmak üzere diğer parmaklardaki eklemleri de tutar. Bu sebeple parmaklar sertleşir, ağrı yapacak şekilde şişer ve ilaç ağrıya yardımcı olsa da şişlik kalabilir" ifadelerini kullandı.

Dr. Nye bu durumun Birleşik Krallık'ın yeni kralı için önemli bir sağlık sorununun işareti olmaktan çok uzak olduğunu belirterek şunları da ekledi: "III. Charles'ın şişmiş parmaklarına bakarak bir sağlık sorunu var demek mümkün değil. Büyük olasılıkla bunların hepsi yaşının bir sonucu."