The Times, "İngiltere Başbakanı Theresa May'in cuma günü istifa etmesi bekleniyor" iddiasında bulundu. 

İngiltere’de yeni Brexit anlaşmasını parlamentonun onayına sunmaya hazırlanan Başbakan Theresa May’e istifa baskıları artıyor. Hükümetin Avam Kamarası’nın gündemini belirlemeden sorumlu bakanı Andrea Leadsom ise istifa ettiğini açıkladı.

Twitter hesabından yazılı bir açıklama yayımlayan Leadsom, istifa gerekçelerini dört madde halinde sıraladı. May’in Avrupa Birliği (AB) ile yaptığı ve parlamentoya sunmaya hazırlandığı anlaşmayla ‘tamamen bağımsız bir Birleşik Krallık’ matadorbet olamayacaklarını savunan Leadsom, ikinci bir Brexit referandumunun da ‘tehlikeli bir şekilde bölücü’ olacağı yorumunu yaptı.

Leadsom, Brexit ile ilgili teklif ve önerilerin ayrıntılı bir şekilde incelenebilmesi için kabinenin önüne getirilmediğini ifade ederek May’i eleştirdi.

Leadsom, 2016’daki Brexit referandumundan Avrupa Birliği’nden ayrılık kararı çıkması sonrası David Cameron’ın istifasıyla boşalan başbakanlık görevine talip olmuş ancak daha sonra May’in başbakanlığının önünü açmak için yarıştan çekilmişti.

(BRT/BBC)

Editör: TE Bilisim