NATO harekete geçti! Sıcak gelişme, adım adım çatışma...

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya ile ilgili son zamanlarda süren açıklamalara bir yenisini daha ekleyerek, "Son haftalarda Rus güçlerinin Ukrayna sınırı yakınında geniş çaplı ve alışılmadık yoğunlaşmasını gördük." ifadelerini kullandı. İngiltere Genelkurmay Başkanı Sir Nick Carter ise İngiliz ordusunun Rusya’yla savaşa hazır olması gerektiğini söylemişti.

Ukrayna krizi, Belarus ile Avrupa arasındaki sınır krizi gibi konularla yıllardır karşı karşıya gelen Rusya ile Batı arasında gerginlik tırmanıyor.

İngiltere Genelkurmay Başkanı Sir Nick Carter, Doğu Avrupa’daki son gerilimlerin ardından İngiliz ordusunun Rusya’yla savaşa hazır olması gerektiğini söylemişti.

Üst üste yapılan flaş açıklamaların bir yenisi de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'den geldi.

Stoltenberg, Rusya'nın son haftalarda Ukrayna sınırı yakınındaki arazilerdeki yoğunmaşlasına dikkat çekerek, bunun alışılmadık olduğunu söyledi.

PUTİN’DEN KARADENİZ UYARISI

PUTİN’DEN KARADENİZ UYARISI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus’taki krizin sorumlusunun Batı dünyası olduğu iddiasını yineleyerek, “Kendi hatalarının sorumluluğunu başkalarının üstüne atmasınlar. Fakat bununla beraber, burada bize bağlı olan bir şeyler varsa, sorunun çözümüne katkı sağlamaya hazırız” diye konuştu.

Putin, ABD öncülüğündeki NATO’nun Karadeniz’deki plansız tatbikatlarını ‘ciddi bir meydan okuma’ olarak değerlendirdi.

UKRAYNA SINIRINDA 100 BİN ASKER

UKRAYNA SINIRINDA 100 BİN ASKER

Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy; Rusya’nın Ukrayna sınırına asker yığmaya devam ettiğinin altını çizerek, “Umarım bütün dünya kimin gerçekten barış istediğini ve kimin sınırlarımıza 100 bin askeri konuşlandırdığını net bir şekilde görüyordur” dedi. Rusya, bölgeye yığınak yaptığı iddialarını 2014’te de reddetmiş ardından Kırım’ı ilhak etmişti. 

İNGİLİZ KOMANDOLAR UKRAYNA’YA GİDİYOR

İNGİLİZ KOMANDOLAR UKRAYNA’YA GİDİYOR

Rusya göçmen krizi sonrası Polonya’ya paraşütle asker indirmişti. Bu kez de İngiltere bir diğer kriz noktası Ukrayna’ya hava indirme birlikleri gönderiyor. İngiliz basınındaki haberlere göre özel kuvvetlerden 600 kişilik bir birlik gönderilecek.

Editör: TE Bilisim