Bir okulda müdürlük yapan Salma Tanveer, dine hakaret ettiği suçlamasıyla idam cezasına çarptırıldı. Sulh ceza mahkemesi kadına ayrıca 50 bin Pakistan rupisi ceza verdi.
Tanveer peygamberliğin sona ermediğini savunduğu yazıların kopyalarını dağıtmakla suçlandı. Müslümanlık inancına göre Hz. Muhammed’den sonra herhangi bir peygamber gelmemiştir. 2013’te bir din adamının şikayeti üzerine Lahor polisi tarafından Salma Tanveer’e dine hakaret davası açılmıştı.

Davanın yargıcı Mansoor Ahmad Qureshi şunları söyledi:

“Sanığın Hz. Muhammed'e saygısızlık içeren yazıları yazdığı ve dağıttığı şüpheye mahal bırakmayacak şekilde kanıtlanmış ve sanık, vakasının Pakistan Ceza Kanunu'nun (PPC) 84. maddesince sağlanan istisnai hükümler kapsamında değerlendirilebileceğini kanıtlayamamıştır.”
Sözü edilen kanun maddesine göre akıl hastası bir kişinin işlediği suçlar suçtan sayılmıyor.

Duruşma sırasında Tanveer'in avukatı Muhammad Ramzan, müvekkilinin olay sırasında "akli dengesinin yerinde olmadığını" savunmuştu. Fakat savcılık, Pencap Akıl Sağlığı Enstitüsü'nden bir sağlık kurulunun Tanveer'in "akli dengesinin yerinde olduğu için yargılanmaya uygun" olduğunu belirtti. Pakistan'ın sömürge döneminden kalma dine hakaret yasaları 1980'lerde eski Cumhurbaşkanı Ziya ül Hak tarafından cezaların şiddetini artırmak için değiştirilmişti. İslamabad yasayı dini azınlıkları ve Şii ve Ahmediye gibi İslami mezhepleri yargılamak için kullanmakla suçlanıyor. Pakistan'da 1987'den bu yana en az 1472 kişi acımasız yasalar uyarınca cezalandırıldığı biliniyor. Birleşik Devletler Uluslararası Dini Özgürlükler Komisyonu'na göre dine hakaretten idam veya müebbet hapis cezasına çarptırılan yaklaşık 80 hükümlü bulunuyor.