Anadolu'da Allı turna olarak bilinen genellikle pembe renkli bir su kuşları dünyanın bir çok bölgesinde yaşam alanına sahip olmasına rağmen çeşitli çevresel faktörler flamingoların türlerini tehdit ediyor.

Flamingolar Afrika, Güneybatı ve Orta Asya, Güney Avrupa, Güney ve Orta Amerika'da görülürler. Güney İspanya ve Güney Fransa'da da kuşun en büyük ve yaygın türü olan rosa flamingoya ev sahipliği yapar.

Birçok türü vardır, Doğu Afrika'daki Tanzanya ise çoğunlukla pembe flamingolara ev sahipliği yapıyor.

Tanzanyalı çevreci George Saning’o, AA muhabirine, ülkenin kuzeyindeki Arusha bölgesinde şuan2,5 milyon pembe flamingonun yaşadığını söyledi

Ancak kuraklık onların yaşam alanlarını yok ediyor ve pembe flamingolar yavaş yavaş azalıyor.

Saning’o, iklim değişikliği nedeniyle Tanzanya'nın kuzeyindeki pembe flamingoların sayısının her geçen gün azaldığını belirtti

Flamingoların dünyanın en büyük göçebe kuşlarından olduğunu belirten Saning’o, üreme alanlarının azalması ve azalan nüfusları nedeniyle pembe flamingoların tehdit altındaki türler olarak sınıflandırıldığını belirtiyor

Saning’o kuraklığın olduğu gibi aşırı yağışların da pembe flamingoların yaşam alanlarını olumsuz etkilediğini söylüyor.

Bölge sakinlerinden Julius Laipanoi ise kuşların yaşam alanlarını korumak için köylülerin sulak alanlardan uzak durduğunu dile getirdi.

Tanzanya'nın kuzeyindeki Kenya sınırında bulunan Natron Gölü, tuzlu veya sodalı yapısıyla flamingolara uygun yaşam alanı sunuyor.

Flamingolar, uzun ve ince bacaklara, yine uzun, eğri bir boyuna ve pembe, rosa rengi tüylere sahiptir. Belirgin özelliklerinden biri kıvrık bir gagasının olması ve bunun üst kısmıyla daldırıp da yiyecekleri su ya da çamurdan çıkarırken filtre vazifesi görmesidir.

Tüylerindeki kırmızı renk tonları, yedikleri yiyeceklerin içerdiği karotin miktarına göre değişir. Esaret altındaki genç kuşlar, çok az karotin içerikli besinler aldığından beyaz tüylere sahiptirler.

Flamingolar büyük topluluklar halinde, durgun sulara sahip göl, tuz gölü ya da lagünlerde yaşarlar. Diğer hayvan türlerinin az bulunduğu, sıra dışı doğa koşullarının bulunduğu yerlere gelirler. Örnek olarak tuz gölleri ya da alkalik içerikli göller verilebilir.