Rusya İçişleri Bakanlığı, ülkenin orta kesiminde yer alan İjevsk şehrinde bir okula silahlı saldırı düzenlendiğini açıkladı. Rus medyasındaki haberlerde, saldırının ders sırasında gerçekleştiği, siyah giyimli 'kimliği belirsiz' erkeğin sınıfa dalarak ateş açtığı yer aldı.

Ria haber ajansı, kimliği belirsiz saldırganın okulun güvenlik görevlisini öldürdüğünü bildiriyor. Ria'nın ardından Tass haber ajansı 'son dakika' koduyla saldırıda altı can kaybının olduğunu duyurdu. Hayatını kaybedenler arasında, çocuklar da var. Tass'ın haberine göre, silahlı saldırıda 20 kişi de yaralandı.

Resmi açıklamaya göre, saldırgan intihar etti. İçişleri Bakanlığı'nın basın servisi, polis ekiplerinin saldırganın cesedini bulduğunu aktardı.

Gizli servis ve özel polis kuvvetlerinin yanı sıra ambulansların da okula geldiği belirtiliyor.

Udmurtia bölge valisi Alexander Brechalov, okuldaki öğrencilerin tümünün tahliye edildiği bilgisini verdi.

BİR BAŞKA SİLAHLI SALDIRI

Rusya'da son 24 saat içerisinde bir başka silahlı saldırı daha oldu. Kısmi seferberlik ilan edilen ülkede, Irkutsk bölgesindeki bir asker alma merkezini hedef alan saldırı gerçekleşti. 

Şüphelinin kimliği, Ruslan Zinin olarak açıklandı ve saldırganın 25 yaşında olduğu belirtildi. Yerel haberlere göre Zinin, arkadaşının askere çağrılması ve annesine gönüllü olarak gideceğini söylemesi üzerine sinirlendi.

Irkutsk bölgesinin valisi Igor Kobzev, askeri komiser Alexander Eliseev'in saldırıdan sonra 'kritik durumda' olduğunu ve saldırganın olay yerinde tutuklandığını söyledi.

Editör: TE Bilisim