Muharrem İnce'nin kararı dünya medyasında gündem

Muharrem İnce düzenlediği basın toplantısında 15 Mayıs pazar günü yapılacak olan seçimlerden çekildiğini açıkladı. İnce'nin bu kararını Orta Doğu, ABD ve Yunan basını manşetten gördü.

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, gün içerisinde yaptığı açıklamada seçimlerden çekildiğini açıkladı. Son 45 günde gördüklerini 45 senede görmediğini ifade eden İnce, "Adaylıktan çekiliyorum. Bunu memleketim için yapıyorum. Türkiye'ye üçüncü bir seçenek önerdim. Bir kanal açmaya çalıştım. Bu kanalı başaramadık. Bahaneleri kalmasın" dedi. İnce'nin bu kararı ise kısa sürede dünya medyasında ses getirdi.

YUNANİSTAN

Yunanistan'dan Etnos, 'Türkiye'de hızlı dakikalar, İnce adaylıktan çekildi' başlıklı haberini manşetten okuyucularına sundu. Haberin detaylarında İnce'nin son anketlerde yüzde 2 aldığı belirtildi. İnce hakkında çıkan kumpas iddialarına da haberde kendisine yer buldu.

Muharrem İncenin kararı dünya medyasında gündem

'İNCE EMEKLİ OLDU'

To Vima gazetesi ise yaşanan gelişmelere 'Muharrem İnce emekli oldu' başlığını attı. Haberde İnce'nin adaylık süresince ağır eleştirilere ve kumpaslara maruz kaldığı belirtildi.

KUMPAS İDDİLARI YER ALDI

Al Jazeera'de seçime günler kala İnce'nin yarıştan çekildiğini ön sıralarda yer verdi. Haberde İnce'nin 'Ülkem için yarıştan çekiliyorum' ifadesinden de bahsedildi.

Muharrem İncenin kararı dünya medyasında gündem

Middle East Eye ise İnce'nin adaylık süresince ağır eleştirilere ve kumpaslara maruz kaldığı belirtildi. Söz konusu haberin devamında anketlerde yüzde 2 oy alan alan İnce için 'Hiçbir zaman gerçek bir yarışmacı olmadı' sözleri yazıldı.

Muharrem İncenin kararı dünya medyasında gündem

'MUHALEFET İTTİKAFINI BOZDU'

Al Monitor tarafından yapılan haberde ise İnce'nin seçimlere 3 gün kala 'şok' bir şekilde çekildiği yazıldı. İnce'nin resmi olarak herhangi bir adayı desteklemediğini aktaran Monitor, İnce'nin muhalefete yönelik eleştirilerine de yer verdi.

Agence France-Presse (AFP) haber ajansı ise, 'Türk aday, cumhurbaşkanlığı yarışını terk etti' başlıklı haberinde Muharrem İnce'nin muhalefet ittifakını bozduğu yorumunu yaptı ve çekilmenin seçimin ilk turda bitme ihtimalini artırdığını savundu.

BBC, 'Türk seçimlerinden üç gün önce dramatik çekilme' başlığını tercih etti, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ana rakibi, Muharrem İnce'nin kararından ayrılma kararından fayda elde edecek" spotuna yer verdi ve çekilmenin seçimin ilk turda bitme ihtimalini artırdığını savundu.

CNN International, ilk sayfasından 'Türk cumhurbaşkanı adayı, Erdoğan'ın rakibine muhtemel destek için çekiliyor' başlığını kullandı.

Muharrem İncenin kararı dünya medyasında gündem