The Flaming Lips'ten sosyal mesafe topu ile konser

ABD'li müzik grubu The Flaming Lips, müzik hayatlarına başladıkları Oklahoma'da bir gösteri merkezinde Covid-19 koşullarına uygun olarak "uzay baloncukları" içinde konser verdi.

Geçen yıl ekimde de benzer bir performans gerçekleştirerek dikkatleri üzerine çeken grubun baloncuklu gösterisi ilhamını grubun solisti Wayne Coyne'nin çoğunlukla konserlerde hayranların üstünden baloncukla geçmesinden alıyor.

Grubun 22 Ocak'ta gerçekleştirdiği konserde de hem grup üyeleri hem de hayranlar koronavirüs önlemleri kapsamında baloncukların içine girdi. Her balonda dışarıyla ses alışverişi yapmak için hoparlör, su şişesi, pille çalışan havalandırma, havlu ve tuvalet ihtiyacı için görevlileri bilgilendirici bir uyarı butonu hazır bulundu.

Oklahoma'daki Criterion gösteri merkezinde gerçekleştirilen konserde, hayranlar gösteriyi her biri üçer kişilik olan 100 baloncuktan izledi.

NME'nin haberine göre grubun hem kendi şarkılarını söylediği hem de başka şarkıları yorumladığı konserde "canın cehenneme Kovid-19" yazan süs balonları yer alıyordu.