Ukrayna'ya bugün işgalin başlangıcından bu yana en üst düzey ziyaret gerçekleşiyor, Çekya, Polonya ve Slovenya başbakanları Kiev'de Zelenskiy ile buluşacak. Bu sabah aralarında Kiev'in de olduğu çok sayıda şehir yine füzelerle hedef alındı. Ukrayna sınırına yaklaşık 100 kilometre mesafedeki bir Romanya kasabası, bulunan bir drone ile dünya gündeminin üst sıralarına tırmandı.

İşgalin yirminci günü başkent Kiev ve diğer Ukrayna şehirlerindeki siren seslerini izleyen patlamalarla başladı. Bir Ukrayna televizyonu, Kiev'in dışındaki bir semti vuran iki füzenin Belarus'tan ateşlendiğini bildiriyor.

11.20 : Japonya Maliye Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, Japonya'nın 17 Rus'un daha varlıklarını donduracağını söyledi. Bakanlığa göre, yeni yaptırımların hedefleri arasında Rus milyarder Yuri Kovalchuk'un aile üyeleri, Rusya Parlamentosu'ndan milletvekilleri ve Rus oligark Viktor Vekselberg yer alıyor.

Son hamle, Japonya'nın varlıklarını dondurduğu Rus sayısını 61'e çıkartıyor.

11.00 : Ukrayna Devlet Başkanlığı Özel Kalem Danışmanı Oleksiy Arestoviç, Rusya’nın kaynaklarının tükenmesi nedeniyle savaşın Mayıs’a kadar biteceğini söyledi.

Pazartesi akşamı konuşan Arestoviç iki senaryo olduğunu aktardı: "Ya birkaç hafta içinde hızlıca bir barış anlaşması imzalanacak, Rusya güçlerini çekecek. Ya da Suriye’den savaşçılar getirip süreci biraz uzatmak isteyecekler ve onları da ezeceğiz. Bu durumda da anlaşma Nisan sonunu bulabilir."