'Uzay gemisine biniyorum' dedi, bir daha görülmedi... 'Dahi'nin gizemli kayboluşu

1980'de arkasında 'uzaylı gemisine bineceğini' söyleyen bir not bırakan adam, o günden beri sırra kadem bastı. 'Dahi' olarak adlandırılan adamın kayboluşundaki gizem, yıllardır sürüyor...

29 Kasım 1980 gecesi Kanada'nın Duncan kasabasında Granger Taylor adında 32 yaşındaki bir adam ortadan kayboldu ve bir daha hiç görülmedi. Ailesi ve arkadaşları Taylor'ı 'mekanik bir deha' olarak tanımlıyordu. Taylor kaybolmadan önce araba, buldozer, eski bir tren ve hatta bir İkinci Dünya Savaşı uçağını tamir etmişti. 

'DAHİ' OLARAK ANILIYORDU

Yerel mekanik atölyelerinde çalışabilmek için okulunu erken bırakmıştı. İnsanlar Taylor'ın bir şeyleri tamir etme konusunda inanılmaz bir yeteneği olduğunu fark etti. 

Taylor ayrıca uzaylılarla iletişim kurabileceğine inanıyordu. Hurdalıkta bulduğu parçaları kullanarak bir uzay gemisinin gerçek boyutlu kopyasını bile yapmıştı. Kız kardeşi, Taylor'ın kaybolmadan önceki aylarda uyuşturucu kullandığını söylemişti. 

Birkaç ay sonra Taylor, ailesine 42 ay boyunca uzakta olacağını ve tüm mal varlığını onlara bıraktığını söyleyen bir not bırakarak ortadan kayboldu.

Taylor'ın ardında bıraktığı mektupta şu ifadeler yer alıyordu:

“Sevgili Anne ve Baba, tekrar eden rüyalar sonucu uçsuz bucaksız evreni keşfetmek ve sonra geri dönmek için uzay gemisiyle 42 aylık bir yıldızlararası yolculuğa çıkıyorum. Artık hiçbirinin kullanımına ihtiyacım olmayacağı için tüm sahip olduklarımı size bırakıyorum. Lütfen vasiyetimdeki talimatları bir rehber olarak kullanın. Sevgiler, Granger.”

ORMANDAKİ GİZEMLİ PATLAMA

Altı yıl sonra, orman işçileri Taylor ailesinin yaşadığı çiftliğin yakınında enkaz halindeki bir araçla birlikte bir 'patlama alanı' buldu. Ancak Taylor'dan hiçbir iz yoktu. Polis, patlayan aracın kaydının Taylor'ın Datsun kamyoneti ile eşleştiğini doğrulayabildi.

Olay yerinde bazı insan kemiği parçaları ve Taylor'a ait bir gömleğin parçası olduğuna inanılan bir giysi parçası da bulundu, ancak hiçbir zaman tam vücut bulunamadı.

Bir adli tıp görevlisinin soruşturması, Taylor'ın aracı tahrip eden patlamada ölmüş olması gerektiğine karar verdi. Kamyonun dinamit taşıdığından ötürü patladığı varsayıldı. Ancak bunun kasıtlı mı yoksa kazara mı olduğu belirlenemedi. 

Taylor, bölgede ağaç kütüklerini yok etmek için yaygın olarak kullanılan dinamitlerden taşıyordu ve onları nasıl kullanacağını biliyordu. 

O gece neden ortadan kaybolduğu ve ailesine neden not bıraktığı bilinmiyor. Taylor'ın kaybolmasının üzerinden yıllar geçse de kimse ona tam olarak ne olduğunu söyleyemiyor.