2022’nin ikinci Güneş tutulması bugün gerçekleşiyor. Güneş tutulması, Irak, İzlanda, Avrupa, Kuzey-doğu Afrika, Ortadoğu, Batı Asya, Hindistan, Batı Çin'den gözlenebilecek.

Tutulmanın Rusya'dan görüleceği maksimum noktada, Güneş'in tam olarak yüzde 82'si Ay tarafından tutulacak. Avrupa’da ise yüzde 15-30 oranında kısmı görünecek.

TÜRKİYE'DEN DE İZLENİYOR

Türkiye saati ile 12.40 ile 15.05 arasında yaşanacak olan tutulmada, Güneş'in yaklaşık yüzde 50'si Ay tarafından örtülecek. İstanbul'da %40'a yakın, Ankara'da %42'ye yakın, İzmir'de %32'ye yakın, Samsun'da %50'ye yakın kapanma bekleniyor.

2022 yılının en önemli gök olaylarından biri olan parçalı Güneş tutulması Türkiye'nin birçok kentinden görülebilecek. Yaklaşık 3 saat sürecek tutulma en fazla yüzde 52 ile Erzurum ve Hakkari'den izlenebilecek.

TUTULMANIN ETKİSİ 4 YIL SÜRECEK

Duygu Sevinç Sevin, tutulmanın etkilerinin 4 yıl süreceğini açıkladı. Milliyet’e konuşan Sevin, “Yılın en önemli olaylarından akrepte güneş tutulması 12.40 15.05 arası görülecek. Etkileri 4 yıl kadar sürecek. Yani hayatlarımızda 4 yıllık yeni bir döngüye girdik. Bu tutulma 30 Nisan boğa tutulmasının devamı niteliğinde. 30 Nisan’dan sonra hangi konularda başlangıç yaptıysanız benzer konularda tamamlanmalar yaşarsınız. Hayatlarımızda yeniay enerjisi niteliği gösterir. Yeni başlangıçlar yaparız” dedi.

"DEPREMLERİ TETİKLER"

Yaşanan tutulma deprem senaryolarını da beraberinde getirdi. Konuya ilişkin Duygu Sevinç Sevin, “An haritasının yöneticisi Plüton olduğu için elbette krizler yaşayacağımızı da gösterir. Depremleri tetikler fakat korkulduğu gibi büyük depremler değildir. Hiyerarşik düzenlerde yeni düzenlemeler olabilir. Mars Retro’suyla birlikte ülkeler arası siyasi krizlere yol açabilir. Yangınlara karşı tedbirli olmak gerekir.

Fakat şöyle bir iyi haberle birlikte tüm bu etkiler azalabilir. İşin içinde spica yıldızı var. Bu iyicil yıldız negatif etkileri azaltır. Korkulduğu gibi felaketler olmayacağı gibi iyileşmeler de görülür. Venüs de parlıyor bu tutulmada. Aşk ve ilişkiler konusunda da mucizevi etkiler yaratabilir. İnancımızı yüksek tutmalıyız çünkü 9. ev vurgusu da var. Yani tutulma diyor ki inan umut et ve dua et”

NAKİT PARA AKIŞINI KORUYUN UYARISI

Finansal krizleri önlemek için harcamalardan kaçının. Nakit para akışınızı koruyun. 8 Kasımda yaşayacağımız ay tutulmasıyla iç içe olan bu güneş tutulması yapılan başlangıçların sağlam olacağını gösterir. Ay tutulmaları her zaman bize ektiğimizi biçtiğimiz zamanı gösterir. Önemli olan olayları değil konuları anlamak. Nisan sonu hangi konuda başlangıç yaptıysanız benzer konularda artık tamam budur diyeceğiz.

Duygu Sevinç Sevin, dünya çapında tutulmanın etkilerini ise, “Mars retrosu ve tutulmanın yöneticisinin plüton olmasıyla evet ülkeler arası siyasi krizler var doğalgaz krizleri olabilir. Mars ateşli hastalık salgınlarının artacağını gösterir. Bağışıklık sistemimizi güçlü tutmalıyız tercihen maske takmaya devam edebiliriz. Özellikle kalabalık ortamlarda kapalı ortamlarda”

TUTULMADAN EN ÇOK ETKİLENECEK BURÇLAR

Sevin, Güneş tutulmasından hangi burç nasıl etkiyecek işte merak edilen detaylar:

Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar en çok etki alacak burçlar. Onlara karşı anlayışlı olsak iyi olur.

Yengeç ve başaklar şanslı.

Balıklar ve oğlaklar dikkatli olsun sakarlıklara ve kazalara karşı.

Yay ve Terazi sabırlı olmalı,

Akrep, Balık ve Yengeçler küllerinden yeniden doğuyor,

İkizler, Koç fevri taraflarını törpülemeli.