Zelenskiy, ABD basınına konuştu: 'Bir çocuk susuzluktan öldü'

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, Amerikan ABC kanalına bir hükümet tercümanı aracılığıyla röportaj verdi. Mariupol'de bir çocuğun susuzluktan öldüğünü söyleyen Zelenskiy Rusya için 'Tam bir Nazi uygulaması' dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, Amerikan ABC kanalına bir hükümet tercümanı aracılığıyla röportaj verdi. Ülkesinin hava üstünlüğünden yoksun olduğunu söyleyen Ukrayna lideri, "Tüm şehirlerimize girseler bile direneceğiz" dedi.Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, Amerikan ABC kanalına bir hükümet tercümanı aracılığıyla röportaj verdi. Ülkesinin hava üstünlüğünden yoksun olduğunu söyleyen Ukrayna lideri, "Tüm şehirlerimize girseler bile direneceğiz" dedi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, ABD ve diğer ülkelerden, Sovyet dönemi savaş uçaklarının ordusunu tamamlamasının önünü açması ve ülkesi üzerinde uçuşa yasak bölge uygulaması için yaptığı çağrıyı yinelerken, Biden'ın yeteneğine güvendiğini ifade etti.  ABD, Ukrayna'nın savaş jetleri talebini karşılamanın ve kuşatılmış komşusuna Sovyet döneminden kalma uçakları teslim etmesi durumunda Polonya'nın cephaneliğini yenilemenin yollarını arıyor.

"PUTİN'İN UMRUNDA DEĞİL"

Amerikan ABC kanalına bir hükümet tercümanı aracılığıyla verdiği röportajda Zelenskiy, ülkesinin hava üstünlüğünden yoksun olduğunu söyledi ve sivil altyapının Rus füzeleriyle bombalanmasına dikkat çekti.

Zelenskiy, Pazartesi günü yaptığı telefon görüşmesinde bu görüşü Biden ile paylaştığını söyledi. Biden ve diğer liderler, uçuşa yasak bölge oluşturmanın müttefiklerin Rus uçaklarını vurmasını gerektireceğini söylerken Zelensky, sivil altyapıyı vurduğunu söylediği Rus füzelerini düşürme ihtiyacına odaklandı.

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in herhangi bir NATO üyesinin çatışmaya girmesi durumunda tehdit ettiği bir sonuç olarak, Rusya ile savaş riski oluşturacağını söyleyerek uçuşa yasak bölge taleplerini reddetti.

Ukrayna lideri, Putin'in kasıtlı olarak sivilleri hedef alıp almadığı sorusunun ise alakasız olduğunu öne sürdü ve "Neden umurumda olsun ki? Sonuç aynı" diye yanıtladı.

'BİZİ KORUMAK ZORUNDASINIZ'

Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna ile yetinmeyeceği konusunda uyarıda bulundu ve diğer demokratik ülkeleri tehdit etmeye devam edeceğini söyledi.

Putin'in hedefindeki Ukrayna lideri, "Avrupa'da bir yeriz, bir özgürlük yeri, bir özgürlük bölgesiyiz" dedi ve ekledi: "Hak ve hürriyetlerin sınırları çiğnenip üzerine basıldığında, bizi korumak zorundasınız. Çünkü biz ilk olacağız, siz ikinci....”

Zelenskiy, durumun daha da kötüleşmesi halinde kendisine ülkeden güvenli geçiş teklif edildiği yönündeki haberleri doğruladı, ancak Ukrayna'nın demokratik olarak seçilmiş lideri olduğunu belirterek kalacağını söyledi.

AMERİKAN HALKINA İNGİLİZCE SESLENDİ

Ukrayna Devlet Başkanı, Rus güçlerine karşı savaşan sivillere dikkat çekerek, "Ukraynalıların tüm yaşamları boyunca Rusya'ya karşı durmaya hazır olduğundan eminim" dedi.

Zelenskiy, "Dayanacağız ve tüm şehirlerimize girseler bile direneceğiz ve baş kaldırarak savaşacağız" ifadelerini kullandı.

Zelensky, Amerikan halkına İngilizce olarak hitap ederek, Amerikalılar sıklıkla özgürlükten bahsederken, Ukraynalıların Rus işgaline direnmesi örneğinin özgürlüğün anlamını gösterdiğini söyledi. Ukrayna lideri, "Sizden uzak değiliz" dedi ve "Eğer özgürlüğümüz için tüm düşmanlara karşı nasıl savaştığımızı görüyorsanız ve nasıl hissettiğimizi anlıyorsanız, bizi destekleyin."

TAM BİR NAZİ UYGULAMASI

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, yeni bir paylaşım yaptı. Zelenskiy, "Mariupol'de bir çocuk susuzluktan öldü. Tam bir Nazi uygulaması" dedi.-

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yaptı: "Gökyüzünden üzerimize bombalar düşmeye devam ediyor" diyen Ukrayna lideri, "Onlar bize, barışçıl halka daha fazla saldıracak." dedi ve ekledi: "Tam bir Nazi uygulaması."