Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Ercan Havalimanı’nın yapımı devam eden yeni terminal binasında incelemelerde bulanarak, “Milyonlarca insana hizmet verecek bir havaalanından bahsediyoruz. Bittiğinde burasıyla iftihar edeceğiz. Gelecekte doğrudan uçuşların da Ercan’a yapılması en büyük arzumuz ve hedefimiz. Bunun için bıkmadan usanmadan çalışacağız” açıklamasında bulundu.

Akıncı, bugün Ercan Havalimanı’nı ziyaret ederek, yapımı devam eden yeni terminal binasında incelemelerde bulundu, projeyle ilgili bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Akıncı’yı Ercan’da Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan

“DENİZ ULAŞIMINDA ÇOK İLERİ NOKTADA DEĞİLİZ AMA OLMAMIZ LAZIM”

İncelemelerin ardından basına açıklama yapan Akıncı, “4 tarafı denizlerle kaplı bir adada yaşıyoruz. Ulaşım bizim için son derece önemli. Diğer ülkelerle kara ulaşımı yok. Deniz ulaşımında çok ileri noktada değiliz ama olmamız lazım. Onu da inşallah el birliğiyle daha iyi seviyelere getireceğiz. Hava ulaşımında da çok daha iyi noktalara gelebilmemiz için alt yapımızın gelişmesi lazım” dedi.

Ercan’da yeni terminal binası ve pistin yapılmasının, eski pistin de geliştirilmesinin son derece önemli bir proje olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, Ercan’la ilgili gelişmeleri yerinde incelemek için yeni fırsat bulabildiğini söyledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan’a, müteahhit firmaya, mimar ve mühendislerle burada görev yapan bin 200 çalışana teşekkürlerini ileten Akıncı, binanın hızla ilerlediğini kaydetti.

Akıncı, “Terminalin açılması 2020’ye sarkacak gibi görünüyor. Daha geç olmasın diyelim. 2020’de burası açılsın. Çünkü milyonlarca insana hizmet edecek bir havalananından bahsediyoruz. İlk etapta 5 ile 8 milyon arası yolcu kapasitesi olacak ama 10 milyon insana kadar hizmet verebilecek bir alt yapıdan söz ediyoruz. Bittiğinde burasıyla iftihar edeceğiz” Safirbet şeklinde konuştu.