TC Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Gıdayı oyuncak ettikleri fiyatlara karşı haftaya önemli adımlar atacağız. Tarladan sofraya koordine edecek bir zincir oluşturulacak. Bu hafta seracılık yapılandırma planı açıklayacağız" dedi. Albayrak, CHP'deki İş Bankası hisselerinin durumuyla ilgili olarak, "Hisse değişimi olursa, güçlü performansı olan İş Bankası daha da güçlenir" diye konuştu. Bakan Albayrak, nisandan itibaren ekonomide hızlı iyileşme görüleceğini ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Betgaranti Berat Albayrak, Ankara'da gazete ve televizyonların ekonomi müdürleriyle bir araya geldi.


Artan gıda fiyatlarına yönelik önlem alacaklarını belirten Albayrak şunları söyledi:  "Ocakta gıda enflasyonu olmasa aylık enflasyon yüzde -0,43 olurdu. Bu gıda terörü, milletin boğazına operasyon. Birileri sırf muhalefet olsun diye gıdada spekülasyon yapıyor. Gıdayı oyuncak ettikleri fiyata karşı haftaya önemli adımlar atacağız. Gıda fiyatlarını oyuncak ettiler. Tarladan sofraya koordine edecek bir zincir oluşturulacak. Bu hafta seracılık yapılandırma planı açıklayacağız. Kamu olarak seracılıkta stratejik bir yapılandırma sürecine gidiyoruz. Bu konuda Ziraat Bankası ile çalışmalara başladık."