Altın, yatırımcıların delta varyantı ve artan vaka sayılarına odaklanması ve tahvil faizlerinin yeniden yükselmesiyle geçen haftaki kazançlarını korudu. Gram altın ise 500 TL sınırında bulunuyor.

ABD’de günlük vaka sayıları delta varyantının aşılamanın az olduğu bölgelerde yayılmasıyla Mayıs ortasından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi, geçen hafta yüzde 1,30’un altına geriledikten sonra yeniden yükselerek pazartesi günü yüzde 1,35 seviyesinde bulunuyor. Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise geçen haftadan bu yana gerileyerek 1.140 civarında seyrediyor.

ONS ALTIN FİYATI

Geçen hafta Fed tutanakları öncesi 1.818 dolara kadar tırmanan ons altın, tahvil faizlerindeki yükselişle yeniden 1.800 doların altına gerilemişti. Perşembe günü dalgalı bir seyir izleyen ons altın, haftayı 1.800 doların üzerinde kapatmıştı.

Ons altın, yeni haftaya delta varyantı endişeleriyle beraber 1.803 dolar civarında başladı.

GRAM ALTIN FİYATI

Gram altın, Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarının bir süredir birbirini dengelemesiyle dar bir fiyat aralığında işlem görüyor. Geçen hafta küresel altın fiyatlarındaki yükselişle 508 TL’ye kadar tırmanan ons altın, yeni haftaya 502 TL civarında başladı.

Kaynak: Bloomberg HT