Altın, bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde delta varyantının ekonomik toparlanmayı sekteye uğratabileceğine dair endişelerle 1.800 dolara kadar geriledi. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki düşüşün Dolar/TL ’deki yükselişi dengelemesiyle 493 TL civarında bulunuyor.

Yatırımcılar bugün 15.30’da açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisine odaklanırken verinin beklentilerin altında kalması ya da aşması ekonomik toparlanmanın gidişatı ve Fed’in varlık alımı azaltımı patikasıyla ilgili ipucu verecek.

Fed’den yapılan açıklamalarda istihdam piyasasının varlık alımı azaltımı kararını etkileyecek ana faktörlerden biri olacağı vurgulanmıştı. Para politikasının sıkılaşması ve varlık alımının azaltılması faizsiz bir varlık olan altını aşağı yönlü baskılayabilir.

ONS ALTIN FİYATI

Ons altın Haziran ayını 2016’dan bu yana en kötü performansıyla kapattıktan sonra Temmuz ayında yüzde 2,49 civarında yükseliş kaydederek Ağustos ayına iyi bir başlangıç yapmıştı. Geçen hafta 1.830 doların üzerini gören ons altın, bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde 1.800 dolar civarında işlem görüyor.

GRAM ALTIN FİYATI

Uzun süredir 500 TL civarında dalgalı bir seyir izledikten sonra dolar/TL’deki gerilemeyle birlikte Salı günü 484 TL’ye kadar inen gram altın, dolar kurunun yeniden yükselişe geçmesiyle birlikte 494 TL civarında bulunuyor.

Kaynak: Bloomberg HT