Dünyanın en büyük kripto para borsası operatörlerinden Huobi, piyasaların ABD Merkez Bankası (Fed) varlık alımlarını geri çevirmesine tepki vermesiyle Bitcoin'in bu yıl değer kaybetmesini beklediğini açıkladı. Şirket tarafından yayınlanan yeni raporda, Bitcoin’in uzun süreli bir fiyat düşüşüyle ​​karşı karşıya kalacağı bir "ayı piyasası" ile mücadele edeceği belirtildi.

ABD Merkez Bankası (Fed), tahviller ve ipoteğe dayalı menkul kıymetler de dahil olmak üzere yeni varlık alımlarını Kasım ayında yavaşlatmaya başladı. Bu sürece “konik” adı veriliyor. 

Huobi Araştırma Enstitüsü, yeni raporunda, daralmanın bu yıl küresel likiditede azalmaya veya küresel ekonomiye pompalanan paraya neden olabileceği belirtildi. 

"AYI PİYASASI" İLE KARI KARŞIYA KALACAK

Ayrıca, diğer birçok yüksek riskli varlık gibi, ’inin de genellikle likiditedeki değişikliklere duyarlı olduğu aktarıldı. Bu nedenle Huobi, Bitcoin’in uzun süreli bir fiyat düşüşüyle ​​karşı karşıya kalacağı bir "ayı piyasası" ile mücadele edeceğini öngördü.

Huobi, ek olarak, faiz oranlarındaki potansiyel bir artışın, Bitcoin dahil olmak üzere riskli varlıkların fiyatı üzerinde ek baskı oluşturmasının muhtemel olduğunu açıkladı.  Raporda, "Bitcoin amortisman olasılığı ortadan kaldırılamaz" denildi.

Editör: TE Bilisim