fiyatları, yatırımcıların Fed toplantısına odaklanmasıyla son iki gündür dar bir fiyat aralığında dalgalı bir seyir izliyor. 

Altının gram fiyatı, yeni güne değer kazancıyla başlamasının ardından 813 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 1.337 lira, Cumhuriyet altını da 5.447 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu sıralarda 1.783 dolardan alıcı buluyor.

Artan enflasyon tahminlerinin Fed'in şahin tutumunu devam ettirmesine neden olabileceği beklentileriyle küresel dolar talebinin arttığını dile getiren uzmanlar, yurt içinde, dolar kurundaki artışa paralel altın fiyatlarındaki yükselişin ivme kazandığını kaydetti.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

ALTINDA GÜNDEM FED TOPLANTISI

Altın yatırımcıları Fed’in 14-15 Aralık'ta Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısına odaklandı. Fed Başkanı Jerome Powell halihazırda daha hızlı bir varlık alımı azaltımına hazır olduğunu belirtmiş ve enflasyonun artık geçici olduğunu düşünmediklerini vurgulamıştı.

Fed'in toplantıda 2022 yılı için erken faiz artırımlarına ilişkin bir iletişimde bulunabileceği düşünülüyor. Faizlerin yükselmesi de faizsiz bir varlık olan altın üzerinde baskı oluşturarak altın fiyatlarının düşmesine neden olabilir.

Uzmanlar, hafta boyunca, dünya genelinde gerçekleştirilecek merkez bankaları toplantılarının varlık fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade ederek, bugün ABD'de Üretici Fiyat Endeksi ve Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi verilerinin takip edileceğini, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınına ilişkin haber akışının da yatırımcıların odağında bulunmayı sürdürdüğünü söyledi.

Teknik açıdan altının ons fiyatında 1.770 ve 1.755 doların destek olarak öne çıktığını kaydeden analistler, 1.790 doların ise direnç konumunda bulunduğunu belirtti.