Dolar zirveyi yeniledi: 9,90 TL'a ulaştı. Dolar/TL, ABD enflasyon verisinden sonra doların kuvvetlenmesi ve gelişen piyasa para birimlerinin genelini baskılamasıyla rekor tazeledi. Türk lirası son iki günde dolar karşısında yüzde 1,4 civarında değer kaybetti.

Dış ödeme takvimi de baskı yaratıyor

QNB Finansbank ekonomistleri Erkin Işık ve Deniz Çiçek Kasım ve Aralık aylarındaki yüksek dış borç geri ödemelerine dikkat çekerken toplamda Döviz açığının iki ay boyunca yüksek seyredeceğine işaret etti.

“Dış borç ödemeleri, reeskont kredileri ve cari dengenin toplamı olarak hesapladığımız döviz açığı ekim ayında 3,7 milyar dolardan, Kasım ayında 12 milyar dolara çıktıktan sonra, Aralık ayında 10,4, önümüzdeki senenin Ocak ayında da 6,6 milyar dolara gerileyecektir” diyen ekonomistler, sonrasında döviz açığının yaz aylarına kadar aylık 9 milyar dolar civarında kalacağını hesapladıklarını belirtti.

Çarşamba günü saat 16:30’da açıklanacak ABD enflasyon verisi öncesi Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0,1 yükselişle 1.159 civarında seyrederken 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi yüzde 1,47 seviyesinde bulunuyor.