İngiliz gazetesi The Guardian, ülkede hızla büyüyen krizi sayfasına taşıdı. Okul müdürleri, İngiliz hükümetinin okulları büyüyen gıda kriziyle baş başa bırakmakla suçluyor. İngiltere’nin birçok bölgesinde, ‘aç öğrenci’ sayısının arttığı, öğrencilerin yemek saatinde yiyecek yemekleri olmadığı için okul bahçesinde saklandıkları ya da karınlarını doyurmak için silgi yedikleri ortaya çıktı.

İngiltere’deki pek çok okulun, daha kış gelmeden ‘aç öğrenci’ sayısındaki yürek burkan artış, ailelerin ısınma maliyeti ile yiyecek alma arasında seçim yapmak zorunda kaldığını gözler önüne seriyor.

‘AÇ ÇOCUKLARI BULUP YEMEK YEDİRİYORLAR’

Lewisham’da bir okul Chefs in Schools adlı yardım kuruluşuna yaptığı açıklamada, okula boş beslenme kutusuyla gelen öğrencilerin ‘yemek yiyormuş gibi’ davrandıklarını çünkü ücretsiz okul yemeği alamadıkları ve arkadaşlarının evde yemek olmadığını bilmemesini istediğini söyledi.
Gıda yardım kuruluşu ise ailelerden çocukları için gelen gıda yardımı isteklerini karşılamakta zorlandıklarını dile getirdi.

Chefs in Schools’un genel müdürü Naomi Duncan ‘Okullarda çok aç oldukları için silgi yiyen öğrenciler olduğunu duyuyoruz. Çocuklar önceki gün yedikleri öğle yemeğinden sonra hiçbir şey yemeden okula geliyorlar. Hükümet bir şey yapmalı. Şeflerimiz için kesinlikle yürek parçalayıcı bir durum. Dışarı çıkıyorlar ve yemek yiyemedikleri için oyun alanında saklanan çocukları bulup yemek yediriyorlar’ dedi.

Duncan, bazı öğretmenlerin derslerine konsantre olamayacak kadar aç olan çocuklara kahvaltı hazırlayabilmek için tost makinesi aldıklarını belirtti. Güney Londra’daki bir okul önceden 50 çocuğa fon verirken şimdi bu sayı 100’e çıktı.

Editör: TE Bilisim