İNGILTERE’NIN kuzeyindeki Rotherham kentinde 1997 ve 2013 yılları arasında en az 1400 çocuğun cinsel tacize uğradığı ortaya çıktı. Yayınlanan raporda çocuklara cinsel tacizde bulunan kişilerin çoğunlukla Pakistan kökenli olduğu belirtildi.

İngiltere’nin gündemine oturan rapora göre 11 yaşındaki çocukların toplu tecavüze uğradıkları, rehin alındıkları, tacirlerin elinde İngiltere’nin diğer kentlerine götürüldükleri, dövüldükleri ve korkutuldukları belirtiliyor. 3’ü kadın olan 42 kişilik çete yirmi yıl boyunca çocuklara karşı cinsellikle ve fahişelik, tecavüz, uygunsuz saldırı ve sahte hapisle suçlandı. 2010 yılında Rotherham’da beş kişi kız çocuklara cinsel tacizde bulundukları suçlamasıyla tutuklandı.

Raporu yazan Profesör Alexis Jay, çocukların bu şekilde istismar edilmesinde belediyenin yetersizliğinin yanı sıra, üst düzey yöneticilerin sorunun vehametini görememelerinin ve kentin bağlı olduğu Güney Yorkshire bölgesinin emniyet müdürlüğünün bunu öncelikli meseleler arasında değerlendirmemesinin de rol oynadığını söylüyor.