UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Kanal T'de Mahmut Doğan'ın "Gazete" programında, ara seçime ilişkin iddialı söylemlerde bulundu.

UBP'nin milletvekili adayı Ali Başman ile ilgili övgü dolu sözler kullanan Hasipoğlu, "Bu seçim UBP’nin seçimi,  adayı da güçlü bir isim. Başarılı, tanınan bir iş insanı. Başman Şirketler Grubu'nun yönetim kurulu başkanı. 30 yıldır sektörün içinde çeşitli odalar içerinde görev yapmış, partimize emeği, katkısı olmuş. Ticari hayatındaki bu başarı öyküsünü yasama faaliyetleri için kullanmak istiyor.  Biz tabi bu teklifi kendisine götürdük o da kabul etti sağ olsun. Dolasıyla çok iddialı olduğunu düşünüyorum. Halkımız da onu bağrına basmıştır. Biz O’na 25’inci vekilimiz diyoruz” dedi.

UBP'nin sandalye sayısını 25'e çıkaracağı inancını dile getiren UBP Genel Sekreteri Hasipoğlu, "25 Haziran’da 25 vekil diyoruz. Sloganımız bu. Bunun içinde çalışma programımız ortaya çıktı. Seçim yasaklarının da bu cuma günü itibarıyla yürürlüğe girmesiyle takvim belirlendi. O takvim uyarınca  dün ilçe başkanlarımız ile ben bir toplantı yaptım. Bir program ortaya çıkarttık. O program dahilinde çalışmalarımıza başlayacağız" diye konuştu.

Oğuzhan Hasipoğlu, seçimi almaları durumunda değişecek Meclis aritmetiğinin UBP'yi daha da güçlü hale getireceğini işaret ederek, "25 vekile ulaştığımız zaman örneğin bundan sonra hiçbir parti UBP’nin rızası olmadan bir erken seçime gidelim kararı alamayacak." ifadelerini kullandı.