Kuzey Kıbrıs’ın da tanıtıldığı Londra Turizm Fuarı’nın ikinci günü yoğun katılım ile devam ediyor..

Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı, UBP Lefkoşa Milletvekili Ahmet Savaşan fuarın ikinci gününde Kuzey Kıbrıs standındaki toplantılarına başladı.
Hükümetin sağlık turizmine sağlayacağı destekler, meclisteki çalışmalarla 2023 yılının sağık turizmi için önemli kazanımların yılı olacağına inandıklarını belirtti.
Savaşan, Meclis çalışmaları nedeniyle ilk gün katılamadığını anacak iki gün boyunca yoğun toplantılar yapacaklarını kaydetti.

-“Hedef turizm gelirlerini artırmak”
Savaşan, “Sağlık Turizmi Konseyi olarak burada dünya turizminin kalbinin alttığı bu önemli fuarda sağlık turizmi başta olmak üzere alternatif turizm için sunduğumuz ürünleri anlatmak ve ükkemizin turizm gelirlerini artırmaktır” dedi.
“Ambargolara rağmen KKTC nüfusunun 3 katı turisti getirmeyi başaran bir turizm ülkesidir” diyen Savaşan, önemli olanın fazla insan getirmek değil, nitelikli insanları getirip, turizm gelirlerini artırmak olduğuna dikkat çekti.

-“Fuarlar yeni anlaşmalara vesile oluyor”
Savaşan sözlerinin devamında “Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın da sağlık turizmini desteklemesi, Sayın Fikri Ataoğlu’nun bu vizyona destek vermesi oldukça önemlidir. Yeni anlaşmalar yapmamıza vesile olduğu için Sayın Bakan’a da teşekkür ediyorum” dedi.

Artık sadece bir turizmci değil ayni zamanda bir de milletvekili olduğunun anımsatılması ve Meclis’te sağlık turizminin geliştirilmesine yönelik olarak hangi adımların atılacağına yönelik soruyu yanıtlayan Savaşan, “turizm ve özelde sağlık turizmi için önemli hazırlıklarımız var” diyerek şöyle devam etti:

“Bir turistten dünya 900-1000 dolar kazanıyor ama sağlık turiminde bu rakam 5 ile 10 katına kadar çıkabiliyor. Bu noktada sağlık turizmini daha da geliştirmek istiyoruz. Önümüzdeki yasama döneminde bu alanı teşviklendirmek adına önemli adımların atılacağını düşünyorum. İleri aktif yaşam merkezlerinin kurulması, hem gençlerin hem yaşlıları çekebilecek bir ülke olmamız lazım. Ben 2023 sonrasında hem mediklal anlamda hastanelerde yapılan operasyonlar, hem de buna bağlı olarak 5 yıldızlı otellerdeki wellness konusunda - ki buna oldukça ilgi var- , 2023’de bu anlamda sağlık turizmi açısından çok daha önemli yerlere geleceğimizi düşünüyorum.”

Savaşan, iki gün boyunca toplantılar aracılığıyla bunları anlatmak için fuarda çalışacaklarını sözlerine ekledi

KAYNAK: SES KIBRIS