Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili Hasan Küçük, “tüm taraflar iktidarı suçluyor, peki bizi suçlayanlar 2005 ve 2009 da alım garantili ve sadece yap işlet sözleşmesine imza koyanlar CTP Genel Başkanlarını da suçluyorlar mı? Esas sorunun yanıtı yoksa çıkarılan gürültünün nedeni nedir?” diye konuştu.

Muhalefete AKSA üzerinden yüklenen Küçük, düşündürücü soru; 15 yıl önce sadece yap işlet şeklinde imza atılma nedenini halkımızın bilmesi gerekmez mi? Nasıl olurda ülkenin kaderini etkileyen sözleşme imzalanırken 2024 için plan ve proje düşünülmüşse, neden 2019 da bunun için hazırlık yapılmadı?”  ifadelerini kullandı.

3 KATI MALİYETLE ELEKTRİK Mİ ALACAĞIZ?

Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili Hasan Küçük, “tartışılacak diğer konu imzalanan sözleşmede açıkça yazıyor, taraflardan biri istemezse sözleşme fesih edilir, bizi eleştirenlere sorarım sözleşme bitim tarihi olan Mart 2024 den sonra planları nedir? Yoksa en kolay yolu Kıbrıs Türkünü Rum’a muhtaç edip 3 katı maliyetle halkımıza elektrik sağlamak mı?” şeklinde konuştu.

BRT’de katıldığı programda önemli açıklamalarda bulunan Küçük, elektrik kesintilerinin kader olmadığını vurgulayarak sorunların kökten çözülmesi konusunda yeterli kaynağa sahip olduklarını söyledi.

Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili Hasan Küçük, yaşanan elektrik kesintilerinin ardından ülkede enerji politikasının ve arz güvenliğinin yeniden dizayn edilmesi gerektiğini söyledi.

El-Sen’e de sert eleştiriler yönelten Küçük, “sen kendi hakkını savunacaksın diye başkasının temel hakkı üzerinden bir eylem yapmaman gerekir” ifadelerini kullandı.

AMBARGOLARI GÜNEŞ DELECEK

Güneş enerjisi ile ambargoların delinebileceğinin altını çizen Hasan 2030 yılından yaşanacak değişime dikkat çekerek bizler bunun içinde inisiyatif üstlenerek geleceği düşünüyoruz dedi.

Enerjiyi devlet politikası haline çevireceklerin vurgulayan Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili Hasan Küçük, açıklamalarına şöyle devam etti;

Dünya Uluslar arası Enerji Ajansı dünyada enerji politikasını dört başlıkta ele alıyor. Biz de eğer dünyalıysak bu yol haritasını hayata geçirmek zorundayız.