Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, kanalizasyonun çok ciddi bir sıkıntı olduğunu vurgulayarak, “Kanalizasyon, karşımızdaki en ciddi sorundur. Pompa istasyonları yetersiz, sürekli taşmalar oluyor. Ana taşıyıcı hatlar yok” açıklamasında bulundu.
Amcaoğlu, hayata geçireceği projeler hakkında da bilgi verdi. Alayköy Sanayi Bölgesi’nde çok ciddi çevre sorunları olduğunun altını çizen Amcaoğlu, sporla ilgili Gönyeli’ye bir kompleks kazandırma projeleri olduğunu vurguladı. Yenikent bölgesinde yeşil alanları arttırmak için çalışmalar yaptıklarını ve çevre düzenlemesini bölgede yaygınlaştırmaya gayret sarf ettiklerini söyledi.
Amcaoğlu, Sağlık Bakanlığı ile Gönyeli’de sağlık merkezi oluşturulması ve Alayköy’deki mevcut sağlık ocağında iki haftada bir sağlık hizmeti verilmesine yönelik protokol imzalandığını da belirterek, bu hizmetlerin arttırılarak devam etmesini planladıklarınkı söyledi.
Gönyeli Belediyesi ile Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) arasında yaşanan sıkıntıyı aştıklarını belirten Amcaoğlu, “KIB-TEK’e olan borcumuzu yapılandırdık. Gönyeli-Alayköy Belediyesi’nin KIB-TEK’e olan borcu sıfırlanmış olacak” dedi.
Amcaoğlu açıklamalarında  hükümete teşekkür ederek “bütçemizi hızlı şekilde onayladılar artık Gönyeli-Alayköy Belediyesi’nin 2023 bütçesi yürürlüğe girmiş oldu” dedi.