ARUCAD, 2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi başlangıcında yeni öğrencileri için, 20-24 Ekim tarihleri arasında düzenlenen oryantasyon etkinlikleri başladı.    

ARUCAD, yeni kayıt yaptıran öğrencileri için, hem Üniversiteye hem de çevreye uyumlarını desteklemek amacıyla 20-24 Ekim tarihleri arasında düzenlenen oryantasyon etkinliklerine başladı. Beş gün sürecek oryantasyon etkinlikleri yalnızca yeni gelen öğrenciler için değil, gelecek senelerde ARUCAD’da sanat, tasarım ve iletişim eğitimi almak isteyen adaylar için de Üniversitenin yapısını ve olanaklarını tanımalarına imkân sağlıyor.

Hoş geldiniz konuşmasıyla açılışı yapan ARUCAD Rektörü Prof. Dr. Asım Vehbi, oryantasyonun ilk gününde öğrencilere şöyle seslendi: “Kuzey Kıbrıs’a gelip sanat, tasarım ve iletişim eğitimi alma kararınızdan ötürü sizi kutlarım ve ARUCAD ailesi olarak bu karardan pişmanlık duymamanızı sağlayacağımızın sözünü vermek isterim. Buradaki atölyeler, stüdyolar ve laboratuvarlarla hayal gücünüzde canlandırdığınız her şeyi gerçekleştirme imkânı bulacaksınız. Bunu yaparken, yeteneğinizin alanında uzman sanatçı hocalarınız tarafından doğru şekilde yönlendirileceğine güvenin. İçinizden geldiği gibi yaratın ve kimsenin size bir sınır koymasına müsaade etmeyin. Her dönem sonunda yaratıcılığınızı yansıtan özgün işlerinizin yer aldığı geleneksel sergilerimizi düzenliyoruz. Bu sizler için  büyük bir motivasyon olacaktır. Önümüzdeki birkaç gün sizin Üniversitemize, Ada’ya ve yeni arkadaşlarınıza uyum sağlamanızı kolaylaştırmak için etkinlikler programlandı. Gerekli bilgileri edindiğinizden emin olurken eğlenmekten de geri durmayın.”