Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, Kanal T’de yayınlanan ‘Pınar Gözek ile Günaydın Kıbrıs’ programına katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Atan, ülkemizde yönetim eksikliğinin en büyük  sorun olarak dikkat çekmektedir dedi. Sağlık’tan enerjiye her alanda vatandaşın hayatına önemli etkisi olan yanlışların yapıldığını söyledi.  Atan, Kıbtek konusunda özelleştirme planlandığı izleniminde olduğunu ifade ederek bilinçli şekilde kurumun zayıflatıldığını söyledi. Kurumda hala İstihdam yapılmaya, Yönetim Kurulu’na asgari ücretin 2 katı maaş verebilmek için yasa yapıldığına vurgu yaptı.

Atan, ihaleler konusunun artık başlı başına bir sorun haline geldiğini, şeffaflık ve hesap verebilirlik unsurlarındaki yetersizliklerin insanların kafalarında önemli soru işaretleri bıraktığına değindi.

Atan, artan covid vakaları ile diğer üst solunum yolu hastalıklarının birbirine karıştığı şu günlerde ücretsiz antijen testlerinin kaldırılması ve  PCR ile Antijen testlerine yüzde 50 zam yapılmasının toplum sağlığını tehlikeye attığını  belirtti. Öte yandan, ülkemizde Kanser ilaçlarının da yeterli miktarda olmamasından dolayı kanser hastalarının ciddi mağduriyet yaşamaktadır dedi.

Atan, hiçbir ülkede taşıma nüfus yerel nüfusu geçemez ama bizim ülkemizde geçiyor, Kriminal olaylar her gün daha da artıyor, Kamu’da sıkıntılar devam ediyor, Devlet Labaratuvarı 6 yıl önce yandı ve şimdiye kadar atıl şekilde kaderine terk edildiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim