İçişleri Bakanı Ünal Üstel, yerel yönetimler reformu konusunda eleştirilerin popilist olduğunu, öneri de içermediğini ifade etti.

İçişleri Bakanı Ünal Üstel, belediyeler reformu konusunda eleştirilere karşın öneri olmadığını, bunun popülizm olduğunu, AB, Türkiye ve Güney komşumuz bunları uygularken bizim neden erteleyeceğimizi sordu.

Coğrafi konum ve nüfus kriterleri ile çalışmanın yapıldığını, 20 Bin nufusunu kriter aldıklarını, belediye ve bucakaların bu kriterle oluşturulduğunu, hiçbir siyasi düşüncenin de bulunmadığını kaydeden Ünal Üstel yapılan eleştiriler karşısında meclis genel kurulunda cevaben söz alarak konu hakkında şunları kaydetti.

“Hep eleştiri yaptınız öneriniz ne? 26 Haziranda seçimler yapılsın; 28 belediye ile 4 sene daha çalışalım. 2026’da belediyelerin sayısını azaltalım. Böyle seçime gidelim. Yani biz yasaları, reformları AB, Türkiye ve Güney komşumuz yaparken biz bekleyeceğiz? Ne eksiğimiz var. Bu 28 belediyede istenilen hizmet alınıyor mu? Popülizm yapmayalım. Bu ülke hepimizin… Kudret Özersay'da ertelenmesinde hemfikirim diyor… Muhalefette öneri yok! Yeter ki karar verelim, komitede şekillenir. Zaman kaybetmeyelim… ”