Birleşmiş Milletler Barış Gücü Sözcüsü Aleem Siddique, Imagine projesiyle ilgili dikkatlerine getirilen bazı olumsuzluklarla ilgili Kıbrıs’ın her iki tarafıyla istişare içerisinde olduklarını belirtti.

Birleşmiş Milletler Barış Gücü Sözcüsü Aleem, Cumhurbaşkanlığı’nın Kıbrıs’ta temas ve iş birliğini arttırmayı amaçlayan Imagine Eğitim Programı’nı, projenin yeniden değerlendirilmesine imkan vermek amacıyla ertelemesi sonrası açıklama yaptı.

Aleem, 2017 yılında başlatılan ve "barış eğitimi ve her iki toplumdan okul çağındaki çocuklar arasındaki bağlantıları iletişim yoluyla artırmanın amaçlandığı Imagine projesinin İki Taraflı Eğitim Teknik Komitesi himayesinde Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği ve Dayanışma Evi tarafından yürütülüp Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edildiğine işaret etti.

Barış eğitimine verdiği öneme defalarca vurgu yapan BM Güvenlik Konseyi'nin bu tutumunu Kıbrıs ile ilgili 2646 (2022) sayılı kararında da yinelediğine işaret edilen açıklamada, BM'nin de her iki tarafla temas içinde olduğu vurgulandı.