Gazetecilerle sohbetinde "Buraya gelip bir kadınla seks yapmak isteyen, canının çektiğini yapsın. Ama biz buranın eşcinsel turizmi cenneti olarak tanınmasına izin veremeyiz... Bizim ailelerimiz var" diyen Brezilya Devlet Başkanı'na derhal LGBT aktivistleri ve örgütlerinden kınama yağdı: Devlet adamı değil, ulusal rezillik, nefret kışkırtıcısı...

Brezilya'da ocak ayında devlet başkanlığı koltuğuna geçen aşırı sağcı Jair Bolsonaro, kadın ve eşcinsel düşmanı açıklamalarına yenilerini eklemesi, cinsiyetçilik, ayrımcılık üzerinden toplumu nefrete kışkırtma suçlamalarını  beraberinde getirdi. 

'Brezilya'nın Trump'ı' lakaplı  Bolsonaro, gazetecilerle kahvaltılı toplantı yaparken, ülkeye eşcinsel turist girişi istemediğini belirtirken 'kadın satıcısı' gibi konuştu.

"Buraya gelip bir kadınla seks yapmak istiyorsanız, canınızın çektiğini yapın. Ama biz buranın eşcinsel turizmi cenneti olarak tanınmasına izin veremeyiz. Brezilya eşcinsel Onbahis dünyasının, eşcinsel turizminin bir ülkesi haline gelemez. Bizim ailelerimiz var."

LGBT örgütleri derhal tepki gösterdi. Kongre'nin solcu üyelerinden ve LGBT aktivisti olan David Miranda, "Bu konuşan, bir devlet adamı değil, ulusal rezillik" dedi. Devlet Başkanı'nın LGBT  üyelerini adeta sırtlarına çarpı işareti atarak hedef haline getirdiğini belirten David Miranda, aynı zamanda Brezilyalı kadınların cinsel istismarını teşvik ettiğine dikkat çekti. Böylece ülkenin imajına akla gelebilecek her yoldan zarar verdiğini kaydetti. 

Sao Paulo'dan avukat ve LGBT aktivisti Renan Quinalha, Bolsonaro'nun hem insan hakları hem de Brezilya'nın uluslararası imajı açısından berbat bir açıklama yaptığını belirtti. Sadece heteroseksüellerin seks yapabileceği, aile kurabileceğine dair sözlerinin LGBT bireylerine yönelik zaten alarm verici düzeydeki saldırıları daha da tırmandıracağı öngörüsünde bulunan Quinalha, "Bolsonaro, 30 yıldır kamusal hayatta sürekli tekrarladığı şeyim doğruluğunu herkese gösterdi: O bir homofobik" dedi.  Bir diğer LGBT aktivisti Jean Wyllys, Twitter'da paylaştığı videoda, Bolsonaro'nun gene Bolsonaroluğunu ettiğini ve devlet başkanı sıfatıyla azınlıklara karşı nefret kışkırtıcılığı yaptığını belirtti.