Büyükkonuk bölgesi’nde Ayfodi Dağı’nın eteklerinin taş ocağı olarak kullanılması yönünde verilen izin, Büyükkonukluları ayaklandırdı. Bölge halkı sembol dağda tahribat oluşmasına müsaade edilmesine izin vermeyecek.

İskele-Dipkarpaz Anayolu projesinin devam ettiği şu günlerde Büyükkonuk’ta taş ocağı için uygun görülen yeni izin, Büyükkonuk halkını öfkelendirdi.

Bölgede halihazırda yok olan bir dağ varken, yeni verilen izinle Büyükkonuk’un sembol dağı olarak nitelendirilen Ayfodi Dağı da tehlike altında...

Konu ile ilgili Kıbrıs Postası’na konuşan Büyükkonuk Muhtarı Mustafa Doğan yasal olarak izin verilse de dağın tahribatına izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Taş ocağı olarak kullanılan mevcut bölgenin sağ ve solundan devam etmek yerine bölgenin sembol dağının eteklerinde çalışmalar için hazırlıklar yapıldığını belirten Doğan, henüz birkaç yıllık zeytin ağaçlarının göz kırpmadan katledildiğini ve dağın eteklerinde patlatma için hazırlık yapıldığını anlattı.

"TAHRİBATIN DURMASI İÇİN BİR AN ÖNCE İZİN İPTAL EDİLMELİ"

Hazırlıkların yasal çerçevede olduğunu ancak verilen iznin bölgenin sembolü olarak nitelendirilen dağını tehlikeye sokacağını kaydeden Doğan, tahribatın durması için iznin bir an önce iptal edilmesi gerektiğini kaydetti.

Gördükleri manzara karşısında durumu polise bildirdiklerini belirten Doğan, yaşanacak tahribatın durdurulması için devlet yetkililerini göreve davet ettiğini belirtti.  

KIBRIS POSTASI/ Nadire Bahadi

Editör: TE Bilisim