LTB Başkanlığı için mevcut projelerinin hazır olduğunu ve kaynaklarıyla birlikte 5 Aralık’ta hazır olacağını duyuran Gardiyanoğlu, belediyenin mevcut borcunun 350 milyon TL olduğuna dikkat çekti ve borxun her geçen gün arttığını belirtti.  Göreve gelmesi halinde bu borcu iki, iki buçuk yıl içinde kapatabileceğini dile getiren Gardiyanoğlu, “ Bölünmüş bir başkenti yeniden inşa edeceğiz” dedi.

 “BELEDİYENİN BORCU 350 MİLYON TL”

Lefkoşa’da 52 yeşil alanın moloz ve çöp yığını altında kaldığına da dikkat çeken Gardiyanoğlu, bu alanları yeniden Lefkoşa’ya kazandıracağını dile getirirken belediyenin borç yükü altında ezildiğine de dikkat çekti. Gardiyanoğlu, “Her yıl içinde artarak gelen bugün 350 milyon TL’yi aşan bir borçla karşı karşıyayız. Biz bu borcu yaklaşık 2 -2 buçuk yıl içinde kapatacağız” şeklinde konuştu.

“BELEDİYE BÜTÇESİNDEN 1 TL ÇIKMADAN ŞEHİR YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ”

Belediyeyi borç yükünden kurtarmak için plan ve projelerinin de hazır olduğunu aktaran Gardiyanoğlu, “ Doğru zeminde, doğru proje ve kararlarla LTB’nin bütçesinden 1 TL bile çıkmadan yapılabilecek onlarca proje var. LTB’ye yapacağım projelerde Avrupa Birliği (AB) katkıları, Türkiye Cumhuriyeti (TC) katkıları ve birçok büyükşehir belediyesi ile kardeş şehir olarak onlardan alacağımız proje desteği ile bölünmüş bir başkenti yeniden inşa edeceğiz” diyerek 5 Aralık’ta proje içeriklerini ve mali kaynakları detaylı bir şekilde paylaşacağı bilgisini verdi.

“ALTYAPI VE TEKNOLOJİK OLARAK DURUMUN NE OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYORUM”

Belediyeyi borç yüküyle teslim alacağını yineleyen Gardiyanoğlu, “Seçimlerden 6 ay sonra ben bu masaya oturduğumda enkaz edebiyatı yapmayacağım. Bir mimar olarak, yerel yönetimler uzmanı olarak, hayatını imara adamış bir kişi olarak ben nereye aday olduğumu, belediye borcunun ne kadar olduğunu biliyorum. Personel içindeki huzurun nasıl tahsis edilmesi gerektiğini biliyorum gerek altyapı ve teknolojik olarak durumumuzun ne olduğunu iyi biliyorum” ifadelerine yer verdi.