Pazarcılar Birliği Başkanı Yenal Garabli, pazara artık fiyatlardan dolayı dar gelirli vatandaşın gelemediğini bu durumunda kendilerini üzdüğünü söyledi.
Birlik Başkanı Garabli, yaptığı açıklamada “pazarda işler fena değil bozulma olmadı. Bu ekonomik krizlerde çok korkmuştuk ama pandemi sonrası bu beklentimiz çıkmadı. Pandemi sonrası çok esnafımız kapatır diye düşünmüştük ama şu anda esnafımız işinin başındadır. Şu an ise dar gelirli vatandaşlar pazara gelemiyor. Gelen müşterilerimizin büyük çoğunluğu belli gelir seviyesinin üstündedir. Bu da bizi çok üzüyor. Zenginin gelmesi mutlu etse de gariban kesimlerin gelmemesi de kadar bizi yaralıyor” dedi.
BAZI ÜRÜNLERİN PAHALILIĞINDAN BİZ DE ŞİKAYETÇİYİZ
Bazı ürünlerin fiyatlarından da dert yakınan Başkan Garabli,pazarda bazı ürünlerin fiyatlarında bizlerde şikayetçiyiz. Patates, domates ve soğan gibi mutfağın demirbaş ürünleri ucuz olursa esnafın işi daha iyi olacaktır. Bu ürünlerin ucuzlaması gerekmektedir. Bu hem halkın hem de esnafın faydasınadır. Bunları ucuzlatmanın en iyi yolu üreticiyi güçlendirmek ürün rekoltesini artırmaktır” ifadelerini kullandı.
TOPTANCILAR DENETLENMİYOR
Ülkede sıkı bir denetim ağı olması gerektiğini de vurgulayan Başkan Garabli, “toptancılar denetlenmiyor. Ülkede giriş çıkış fiyatlarının maliyet denetlemesi yapılması şarttır. En yüksek kar marjlarını hükümet belirlemek zorundadır. Maksimum ve minumum satış fiyatları konmalıdır. Halkın sorulmasına göz yumulmamadır. Bunlar yapılmazsa ithalin önünü açmaktan başka çare kalmaz bu da üreticiyi bitirir. Bunu yapmamak için tüm üreticilere mazot gübre. İlaç ve naylon desteği verilmelidir” diye konuştu.