Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı İstanbul ve Ankara'da da hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Saat 04.08'de yaşanan sarsıntı, 6,81 kilometre derinde kaydedildi.

Geniş bir alanda hissedildi

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğünde deprem İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, ve İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi. 

Bölgede, depremin ardından en büyüğü 4,2 olmak üzere onlarca artçı sarsıntı yaşandı. Artçı sarsıntılar sürüyor.

Öte yandan, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bölgede kontrol amaçlı enerji kesintileri uygulandığını. Vatandaşların paniğe kapılmaması yönünde uyarıda bulundu.

Ankara ve İstanbul'dan Kızılay ekipleri bölgeye hareket etti

Türk Kızılay'dan yapılan açıklamada, "Düzce'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından geceyi evlerinde geçirmek istemeyen Düzceli vatandaşlarımıza destek sağlamak üzere Düzce, Ankara ve İstanbul'dan ekiplerimiz harekete geçmiştir." denildi.

Düzce'de 5,9 büyüklüğünde deprem

"Can kaybı bilgisi bulunmamaktadır"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 04.08'de yaşanan 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili can kaybı bilgisi bulunmadığını bildirdi.

Bakan Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08'de gerçekleşen 5,9 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun.

Editör: TE Bilisim